Пошук

У Підгайцях відкрили фотостенд загиблим у російсько-українській війні воїнам громади (ФОТО)

Дата: 08.05.2023 15:19
Кількість переглядів: 440

8 травня, у День пам'яті та примирення, на Меморіалі слави у Підгайцях вшанували односельчан, які загинули у Другій світовій війни, учасників АТО та війни з російським окупантом.

Відбулось відкриття фотостенду полеглих за Україну Героїв - мешканців Підгайцівської громади.

Священнослужителі освятили фотостенд.

На пам'ятному полотні відображено 26 фотографій мешканців Підгайцівської громади, які загинули у російсько-українській війні з 2014 року.

На стенді розміщено QR код з посиланням на сайт Підгайцівської громади, де в рубриці "Алея пам'яті" розміщено детальну інформацію про Героїв громади.

Також, стенд має додаткову поличку, де всі охочі зможуть ставити лампадки чи покладати квіти.

До учасників реквієму пам'яті звернувся сільський голова Юрій Семенюк, який зазначив:

"Ми втратили багатьох наших захисників під час Другої світової війни. Їх імена викарбувані на граніті Алеї Слави, однак, навіть у найстрашнішому сні ми не могли уявити, що буде ще одна війна і ми будемо робити ще один стенд наших Героїв-сучасників. Сьогодні тут присутні члени родин загиблих, яким, дуже важко....

Пам’ять про ваших дітей і чоловіків, наших Героїв, буде вічно жити в наших серцях. Немає поясненню діям ворога, тієї орди, яка як дикий звір нищить наших людей, дітей, цвіт нашої нації.

Весь світ нині об'єднався навколо України і проти нашого спільного ворога. І з Божою поміччю ми Переможемо".

У цей пам'ятний день у молитві присутні просили за спокій душ наших небесних захисників та справедливий Мир для України.

Родини загиблих висадили ще 13 кущів калини в пам’ять про мешканців громади - захисників України, які загинули в російсько-українській війні з 2014 року, яких загалом у громаді 26:

Аршулік Віталій Леонідович, Василевський Василь Анатолійович, Василюк Олександр Анатолійович, Гаражджук Петро Васильович, Герасюк Юрій Володимирович, Демчинський Павло Віталійович, Зелінський Василь Аркадійович, Іщук Володимир Степанович, Писарук Сергій Миколайович, Піддубний Олексій Олександрович, Приймак Віталій Вікторович, Ковальчук Олександр Васильович, Кальчук Василь Володимирович, Корнійчук Микола Володимирович, Лавренчук Сергій Тарасович, Литвинюк Руслан Анатолійович, Матвієнко Микола Анатолійович, Матрунчик Володимир Володимирович, Михальчук Віктор Олексійович, Новак Анатолій Васильович, Ротмістренко Артем Володимирович, Столярчук Мирослав Станіславович, Сорочук Микола Васильович, Сивий Олександр Анатолійович, Таренда Андрій Володимирович, Тарнавський Олександр Віталійович.

Герої не вмирають❗Вічна шана і слава Героям❗

Кущі калини – в пам'ять про Героїв-односельців. ФОТО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.