Пошук

Кущі калини – в пам'ять про Героїв-односельців. ФОТО

Дата: 08.05.2022 20:36
Кількість переглядів: 840

У Підгайцях висадили кущі калини в пам’ять про мешканців громади - захисників України, які загинули в російсько-українській війні з 2014 року.

8 травня, у День пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні біля пам’ятника солдату у центрі Підгайцівської громади зібралися місцеві мешканці, посадовці, рідні та близькі Героїв Небесної сотні, аби вшанувати пам'ять тих, хто загинув  у роки  Другої світової війни та помолитися за українських військових, які віддали своє життя у захищаючи цілісність та єдність нашої держави.

Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк наголосив, що у цьому році річниця завершення Другої світової війни сприймається інакше, адже наш народ сьогодні мусить боронити свою державність від російської навали. Разом з тим, День перемоги співпав із Днем матері, тож він, користуючись нагодою, подякував присутнім матерям загиблих героїв, що виховали справжніх воїнів і патріотів рідного краю та подарував їм квіти.

«Аршулік Віталій Леонідович

Іщук Володимир Степанович

Василюк Олександр Анатолійович

Зелінський Василь Аркадійович

Писарук Сергій Миколайович

Ковальчук Олександр Васильович

Кальчук Василь Володимирович

Корнійчук Микола Володимирович

Михальчук Віктор Олексійович

Столярчук Мирослав Станіславович

Сорочук Микола Васильович

Сивий Олександр Анатолійович

Тарнавський Олександр Віталійович

Ці імена завжди пам’ятатимуть мешканці Підгайцівської громади. Їхній подвиг перед суспільством, державою – неоціненний. Вони ринули у боротьбу з ворогами, не знаючи про їх підступність та злі наміри, мужньо боронили свою державу і ми, своєю чергою зробимо усе, що від нас залежить, аби наступні покоління пам’ятали про самопожертву та героїзм наших односельців», - зазначив Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк.

За задумом організаторів, висаджені кущі калини з часом перетворять сквер на затишне місце, куди приходитимуть сім’ями, щоб подумати, згадати пережиту війну і тих, хто боронив наш край. Біля кожного куща калини встановлять вказівники з  іменами загиблих військовослужбовців, які мешкали у Підгайцівській громаді.

Директорка Центру культури, туризму молоді та спорту Підгайцівської сільської ради Тетяна Ковжук розповіла, що рубінові ягоди калини, за народними уявленнями, символізують мужність людей, які пролили кров за Батьківщину в боротьбі з ворогами.

Калина – це символ рідної землі, отчого краю, батькової хати, тому саме ці кущі висадили першими у сквері біля пам’ятника солдату. У планах сільської ради зробити перепланування та реконструкцію меморіалу, аби осучаснити його та врахувати історичні події незалежної  України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.