Пошук

2022 рік

«Хто може скористатись одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням та хто не може бути декларантом?» - про це волиняни спілкувалися з податківцями в ході тематичної «гарячої» лінії

Дату та час отримання адмінпослуг у Центрах обслуговування платників можна визначити самостійно, - Головне управління ДПС у Волинській області

Чи звільняються від сплати ЄВ за себе ФОП та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, які одночасно є найманими працівниками (застрахованими особами)?

Як проводити розрахункову операцію у разі продажу товарів з доставкою товарів через служби доставки?

Хто здійснює нарахування та сплату ПДВ при наданні нерезидентом на митній території України електронних послуг фізичній особі, у тому числі фізичній особі – підприємцю, не зареєстрованій платником ПДВ

Чи може бути зменшена ставка збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування?

Значні суми податкового боргу можуть стати перепоною при виїзді керівника за кордон

Терміни для реєстрації в ЄРПН розрахунку коригування - 1095 календарних днів з дати складання податкової накладної

Як подається заява про перехід на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах?

Нормативна грошова оцінка земель є базою оподаткування плати за землю

Чи застосовує СГ (перевізник) РРО та/або ПРРО, який не стягує плату за проїзд, але в салоні транспортного засобу встановлений валідатор, за допомогою якого відбувається зчитування вартості та кількості проїзду з електронно-технічного засобу пасажира?

За якими ставками ПДФО оподатковується дохід ФО – резидента, отриманий від послідовного продажу трьох легкових авто та четвертого вантажного автомобіля?

Чи повинні фізичні особи - підприємці, які є платниками єдиного податку, вести облік доходів та витрат?

Земельні ресурси Волині торік додали громадам понад півмільярда гривень надходжень

Чи необхідно застосовувати на господарській одиниці РРО та/або ПРРО ФОП – платнику ЄП, яка здійснює реалізацію супутніх товарів за готівку, та технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, в безготівковій формі шляхом внесення готівки через установи банку?

Як декларанту розрахувати базу для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування щодо валютних цінностей?

Чи необхідно подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи ФО, яка у звітному (податковому) році отримала дохід від продажу одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда не частіше одного разу на рік?

Фактично понесені фізичною особою витрати на придбання інвестиційного активу підтверджуються документами, що засвідчують факт здійснення розрахункових операцій

Чи має право ФО подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію та задекларувати активи, розташовані на території окремих країн?

Як оподатковуються виплати з 01.01.2022 нерезиденту за послуги з виробництва та/або розповсюдження реклами про резидента?

Яким чином ФОП, у тому числі платник ЄП, яка здійснює діяльність у декількох місцях продажу (господарських об’єктах), веде облік товарних запасів?

Скористатися правом на подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації можуть фізичні особі, у тому числі самозайняті особи

Дію режиму звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання на митній території України вугілля та/або продуктів його збагачення припинено з 01.01.2022 року

Скористатися правом на подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації можуть фізичні особі, у тому числі самозайняті особи

Дію режиму звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання на митній території України вугілля та/або продуктів його збагачення припинено з 01.01.2022 року

Що таке контрольна стрічка ПРРО та які вимоги щодоїї створення?

Які терміни передбачені для зберігання документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків та зборів ФОП або ФО, яка здійснює незалежну професійну діяльність (адвокат, нотаріус тощо), у випадку проведення процедури припинення діяльності?

Варто уважно перевірити правильність подання до контролюючого органу даних про касира та ПРРО

Базу для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування власник коштовного годинника та дороговартісної зброї  розраховує самостійно    

Податківці Волині просять споживачів  інформувати про порушення у сфері роздрібної торгівлі

До уваги бізнес-спільноти! Проведення фактичних перевірок відновлено

Отримана благодійна допомога не включається до розрахунку загального місячного (річного) оподаткованого доходу платника податку

Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої та другої групи мають право не сплачувати єдиний податок

Допомога Збройним Силам України може включатися до витрат суб’єктів господарювання за підсумками 2022 року

На Волині за дві декади березня сплачено 279 мільйонів гривень єдиного внеску

Податковою знижкою можна скористатися до 31 грудня 2022 року

Для переходу з 1 квітня 2022 року на особливий режим оподаткування необхідно подати заяву

ДІЮ КЛЮЧА ЕЛЕКТРОННОГО ЦИФРОВОГО ПІДПИСУ МОЖНА ПРОДОВЖИТИ САМОСТІЙНО

Передача майна, надання послуг неприбутковою організацією, не пов’язаних з реалізацією її напрямів діяльності не вважається порушення вимог ПКУ

Реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків можна отримати у всіх Центрах обслуговування платників

Чи підлягає анулюванню реєстрація платником ПДВ для суб’єктів господарювання, які на період воєнного стану обирають ставку єдиного податку у розмірі 2 відс. від обороту?

Які особливості оподаткування та подання звітності у період воєнного стану?

Особи, які провадять незалежну професійну діяльність з 01 березня 2022 року можуть не сплачувати єдиний внесок за себе.

На Волині до місцевих бюджетів сплачено майже 1,6 мільярда гривень податків

Якщо платник ПДВ до переходу на єдиний податок за ставкою 2% придбавав товари з ПДВ, які залишились НЕ проданими на кінець ВС/НП, то чи може такий платник ПДВ мати право на ПК з ПДВ після завершення ВС/НП і повернення на загальну систему оподаткування ПДВ?

До держбюджету волинські платники перерахували майже 1,4 мільярда гривень податків

Якщо не анулюється реєстрація платника ПДВ, то чи потрібно буде нараховувати «умовні» податкові зобов’язання з ПДВ по активах, що були придбані з ПДВ, а реалізовані у період застосування єдиного податку за ставкою 2%?

Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування зі ставкою 2 відсотки можна подати після 1 квітня 2022 року

Зареєструватися платником єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотки доходу можна  у разі наявності видів діяльності, які заборонені для єдинників

Що робити, якщо під час камеральної перевірки виявлено ризики, які підлягають документальній перевірці?

Чи застосовується відповідальність до платників податків у зв’язку з неможливістю своєчасного виконання податкових обов’язків, передбачених ПКУ у зв’язку з запровадженням воєнного стану в Україні?

Завдяки легальним доходам волинян до держбюджету надійшло 103,5 мільйона гривень військового збору.

Яким чином здійснюється реєстрація КОРО на господарську одиницю?

Як здійснюється електронний документообіг між платником податків та контролюючим органом та в яких випадках він припиняється?

Яким чином заповнюються реквізити «Призначення платежу» та «Отримувач» платіжного доручення на сплату ЄВ?

Громади Волині отримали в розпорядження 118 мільйонів гривень плати за землю

Чи потрібно закривати робочу зміну в ПРРО, якщо необхідно здійснити програмування (коригування) цін, найменування товарів, та обліку їх кількості?

Чи потрібно ФОП після реєстрації в ЄДР за місцем проживання подавати до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення за ф. № 20-ОПП?

Які строки встановлені для подання декларації акцизного податку?

Легальна реалізація підакцизної продукції додала громадам Волині 31 мільйон гривень роздрібного акцизу 

У які строки контролюючий орган здійснює реєстрацію ФОП, як платника ЄП?

Офіційні доходи волинян поповнили бюджет на понад 1,4 мільярда гривень ПДФО

Для повернення надміру або помилково сплачених сум ЄВ необхідно подати заяву

До доходу резидента Дія Сіті не включаються суми коштів, сплачені ним за свій рахунок за договорами недержавного пенсійного забезпечення 

Дохід ФО – резидента, отриманий від продажу другого легкового автомобіля, оподатковується за ставкою 5 відсотків

ГромадиВолині залучили понад 31 мільйон гривень податку на нерухомість

Як здійснюється взяття на облік у контролюючих органах ЮО та їх відокремлених підрозділів або ФОП у період воєнного стану на території України?

Які товари є сільськогосподарською продукцією?

Як оподатковується ПДФО дохід ФО у вигляді безоплатно отриманих корпоративних прав (частки в статутному фонді ЮО) від іншої ФО – засновника підприємства, яка не є членом сім’ї першого та другого ступеня споріднення?

Яким чином суб’єктам господарювання, які здійснюють реалізацію товару за допомогою платiжних карт Visa i MasterCardiз використанням мережi Інтернет, проводити через РРО та/або ПРРО оплату за товар?

Реалізація алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального – лише за наявності ліцензії

Які СГ зобов’язані забезпечити можливість здійснення держателями електронних платіжних засобів розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням електронних платіжних засобів?

Іноземна компанія може отримати статус податкового резидента України за умови дотримання певних умов

Чи є об’єктом оподаткування ПДВ операція з надання/отримання платником податку поворотної/безповоротної фінансової допомоги?

Чи потрібно при продажу основних засобів, які при їх ліквідації обліковувались у бухгалтерському обліку на рахунках «Товари» або «Виробничі запаси», застосовувати РРО?

Як відкривається спеціальний рахунок в банку для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування?

Якщо не анулюється реєстрація платника ПДВ, то чи потрібно буде нараховувати «умовні» податкові зобов’язання з ПДВ по активах, що були придбані з ПДВ, а реалізовані у період застосування єдиного податку за ставкою 2%?

Чи може ЮО, яка внесена до Реєстру неприбуткових установ та організацій, обрати третю групу спрощеної системи оподаткування?

Які особливості подання громадянами податкової декларації про майновий стан і доходи в зв’язку із запровадженням воєнного стану?

Платники податків Волині понад 97 відсотків звітів подають через Електронний кабінет

Які особливості оподаткування та подання звітності у період воєнного стану?

Чи застосовується відповідальність до платників податків у зв’язку з неможливістю своєчасного виконання податкових обов’язків, передбачених ПКУ у зв’язку з запровадженням воєнного стану в Україні?

Податковий внесок Волині до бюджетів – майже 4 мільярди гривень.

Яким чином та за якими реквізитами бюджетного рахунку сплатити суму збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування?

Волинські страхувальники спрямували на соціальні потреби 2,1 мільярда гривень єдиного внеску

Розрахунок податкових зобов’язань з плати за землю включає елемент бази оподаткування - нормативну грошову оцінку земельної ділянки

Чи зобов’язані СГ щоденно створювати (друкувати) на РРО та/або ПРРО фіскальні звітні чеки та забезпечувати їх зберігання?

Чи зобов’язаний СГ застосовувати РРО та/або ПРРО при здійсненні роздрібної торгівлі алкогольними напоями (тютюновими виробами) у безготівковій формі, в тому числі шляхом переказу коштів із розрахункового рахунку на розрахунковий рахунок через установи банку?

Волинські податківці та фахівці Держпродспоживслужби обговорили  спільні заходи задля контролю у сфері ціноутворення

В який термін подається заява про відмову від використання особливостей оподаткування, передбачених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ?

Оборонний внесок волинян – 144 мільйони гривень військового збору до держбюджету

Документ, який підтверджує  прийняття контролюючим органом одноразової (спеціальної) добровільної декларації, поданої через Електронний кабінет – друга квитанція

За який звітний період, в який термін та в якому вигляді (електронному чи на паперових носіях) ФО, щодо яких до ЄДР внесено запис про припинення підприємницької діяльності ФОП, подають останню податкову декларацію платника ЄП – ФОП та Додаток 1 до неї?

Яким чином можна виправити помилково проведену через РРО операцію «службове внесення», у т.ч. якщо СГ не виправив таку помилку протягом робочого дня?

Яким суб’єктам господарювання в період дії воєнного стану на території України надається звільнення від сплати ПДВ при ввезенні товарів на митну територію України у митному режимі імпорту?
Чи оподатковується ПДФО відшкодована ФО, які надають послуги з перевезення, сума вартості пального, витраченого при наданні послуг з перевезення для забезпечення потреб ЗСУ та підрозділів територіальної оборони?     

Чи проводять податкові органи у період воєнного стану фактичні перевірки щодо встановлених державою фіксованих цін, граничних цін та граничних рівнів торговельної надбавки (націнки) та які підстави проведення таких перевірок?

Яким документом платник податку може підтвердити суму сплачених відсотків по іпотечному житловому кредиту, якщо має квитанції, у яких зазначено однією сумою сплачений основний платіж та відсотки (ануїтетні платежі)?

На Волині до місцевих бюджетів сплачено 156 мільйонів гривень плати за землю

Які ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування?

На Волині до місцевих бюджетів сплачено 40 мільйонів гривень податку на нерухомість

Чи має можливість платник, який обрав ЄП за ставкою 2 відс. доходу, обрати іншу ставку ЄП протягом року?

Чи підлягає оподаткуванню військовим збором дохід у вигляді вартості успадкованого майна, який оподатковується за нульовою ставкою ПДФО?

Для кого визначається мінімальне податкове зобов’язання у разі передачі земельних ділянок в оренду (суборенду), емфітевзис або інше користування?

Яким чином оподатковується дохід, отриманий ФО-спадкоємцем від продажу майнового паю ЮО (ТОВ), створеній внаслідок реорганізації колективного сільськогосподарського підприємства?

Щодо яких активів не здійснюються нарахування та сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування?

Як у період відсутності зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером контролюючого органу здійснюються розрахункові операції в режимі офлайн під час воєнного стану?

Чи застосовуються штрафні санкції та пеня за порушення законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності у період запровадженням воєнного стану в Україні?

У разі зміни групи протягом звітного року податкова декларація платника єдиного податку подається у строк, встановлений для річного та квартального звітного періоду

Щоб платникам податків не отримати відмову у реєстрації КОРО та РК необхідно дотримуватися певних вимог

На Волині з початку року 930 платників отримали ключі електронного цифрового підпису від ДПС

За якою ставкою ПДВ оподатковуються операції з ввезення та постачання пального та нафтопродуктів на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану?

Чи звільняється з податкової застави у період воєнного стану майно платника податків за рішенням керівника військово-цивільної адміністрації про вилучення майна?

Чи є об’єктом оподаткування військовим збором разова нецільова матеріальна допомога, яка надається роботодавцем працівникам?

Волинський бізнес сплатив до бюджету 7,7 мільйона гривень за придбані ліцензії на реалізацію підакцизної продукції

Чи необхідно СГ, який є платником ПДВ, але використовує особливе оподаткування, встановлене п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, у фіскальному чеку відображати ПДВ?

Сплата 5 відсотків акцизного податку покладено на виробників та імпортерів  з 01 травня 2022 року

У разі отримання квитанції з помилкою після подання заяви №1-ПРРО суб’єкт господарювання повинен подати заяву повторно

Від власників елітних авто громади Волині отримали майже 1 мільйон гривень транспортного податку

Чи має право скористатися податковою знижкою за іпотечним кредитуванням один із членів подружжя за вибором, коли об’єкт іпотеки знаходиться у спільній власності?

Чи може бути об’єктом одноразового (спеціального) добровільного декларування гараж?

Як користуватись сервісом «Реєстр платників ЄП», розміщеним у приватній частині Електронного кабінету на офіційному вебпорталі ДПС?

Із легальних доходів волинян до бюджету сплачено майже 200 мільйонів гривень військового збору

Законодавчі стимули для розвитку ІТ-індустрії передбачають спецрежим оподаткування

Які дії СГ, якщо він не закрив робочу зміну, але вже згенерував новий кваліфікований електронний підпис?

Який документ повинна надати контролюючому органу ФО – резидент, яка отримала іноземні доходи, якщо податки сплачувались за межами України?

Підприємці-спрощенці можуть здійснювати види діяльності, які не заборонені чинним законодавством

Чи повинен декларант відкривати у банку поточний рахунок із спеціальним режимом використання для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування, якщо кошти, які він бажає задекларувати, вже розміщені на поточних рахунках у банку?

Громадяни, які мають можливість, зобов’язані подати річну податкову декларацію до 20 липня 2022 року

Як визначається поняття «оприбуткування готівки» згідно з нормами Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні?

Вклад волинських спрощенців до бюджетів громад зріс на 15 відсотків

Про корупційні зловживання можна повідомити письмово або ж телефоном

Чи є платником податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ФО який має право власності на нежитлове приміщення як ФОП?
Хто є платником земельного податку за земельну ділянку, яка перебуває у власності ФО – засновника фермерського господарства та надана для ведення фермерського господарства?

Як будуть працювати рахунки, відкриті у банківських установах у період воєнного стану

Чи встановлено мораторій на проведення податкових перевірок, у тому числі фактичних, у період дії воєнного стану?

Волинські власники нерухомості сплатили до бюджетів громад понад 46 мільйонів гривень податку

За якими ставками ПДФО оподатковується дохід ФО – резидента, отриманий від послідовного продажу трьох легкових авто та четвертого вантажного автомобіля?

З якого періоду ЮО набуває статусу резидента Дія Сіті та чим підтверджується такий статус, з метою застосування ставки податку на доходи фізичних осіб на суми заробітної плати/винагороди в розмірі 5 відсотків?

Офіційні робочі місця та легальні доходи волинян поповнили бюджет на 2,6 мільярда гривень ПДФО

Який алгоритм розрахунку податкової знижки в частині сум витрат на сплату страхових внесків, сплачених за договорами довгострокового страхування життя (недержавного пенсійного забезпечення)?

Чи можуть ФОП – платники ЄП другої – четвертої груп проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО при здійсненні роздрібної торгівлі на території села, селища?

Як ФОП – платникам ЄП другої групи, які надають послуги з надання доступу до мережі Інтернет, змінити групу платника єдиного податку у зв’язку зі змінами, внесеними ЗУ від 30.11.2021 № 1914-ІХ?

Чи можливо здійснити первинну процедуру реєстрації в Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС через мережу Інтернет без особистої присутності в центрі?

До якого контролюючого органу в період дії воєнного стану звертатись платнику, який перебуває на обліку в районі, розташованому в зоні проведення бойових дій, з метою анулювання реєстрації платника ПДВ?

Який порядок проведення розрахунків при оптовій торгівлі на складі СГ?

Чи застосовуються штрафні санкції та пеня при самостійному виправлені помилок за податкові періоди під час дії воєнного стану?

Чи є об’єктом оподаткування військовим збором cума грошового забезпечення, отриманого військовослужбовцями?

Як ФОП – платником ЄП (зі ставкою 2 відс. доходу) заповнюється розд. III уточнюючої податкової декларації платника ЄП третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні?

Які документи підтверджують облік та походження товарів з метою ведення обліку товарних запасів для ФОП, у тому числі платників ЄП?

Які заклади відносяться до вітчизняних освітніх закладів з метою отримання податкової знижки за навчання?

До якого контролюючого органу ЮО подається заява про застосування спрощеної системи оподаткування (платника ЄП третьої групи) у разі зміни податкової адреси, пов’язаної зі зміною адміністративно-територіальної одиниці?

Засновник в якості керівника підприємства може підписувати податкову звітність

В якому випадку декларант зобов’язаний додавати до одноразової (спеціальної) добровільної декларації документи або належним чином засвідчені їх копії, що підтверджують вартість об’єктів декларування?

Чи має право скористатися податковою знижкою за іпотечним кредитуванням один із членів подружжя за вибором, коли об’єкт іпотеки знаходиться у спільній власності?

Як здійснюється обрання або перехід на спрощену систему оподаткування з особливим порядком оподаткування у період дії воєнного стану?

Чи повинна ЮО – платник ЄП третьої групи – власник земельних ділянок (землекористувач на правах постійного користування земельними ділянками) у разі тимчасового припинення господарської діяльності сплачувати земельний податок?

Які розрахунки дозволено проводити СГ в іноземній валюті (у т.ч. які здійснюються на підставі ліцензій НБУ) та яка відповідальність застосовується контролюючим органом за порушення валютного законодавства?

Громади Волині залучили понад 53 мільйони гривень податку на нерухомість

Який алгоритм розрахунку податкової знижки у вигляді суми витрат платника податку на оплату допоміжних репродуктивних технологій?

Чи необхідно ФОП-платнику ЄП, який був мобілізований на особливий період, сплачувати податок за місяць в якому його було демобілізовано, якщо демобілізація відбулась до 20 числа?

Чи необхідно ФОП – платникам ЄП третьої групи (у т. ч., які мають найманих працівників) нараховувати, сплачувати та подавати податкову декларацію платника ЄП, у разі мобілізації протягом дії воєнного стану в Україні?

Які дії СГ у разі втрати КОРО або РК?

За яких умов звільняються від відповідальності платники податків, які мають/не мають можливість своєчасно виконати свій податковий обов’язок (у т. ч. щодо своєї філії, представництва, відокремленого чи іншого структурного підрозділу) у період дії воєнного стану в Україні?

Громадяни-декларанти зобов’язані сплатити до бюджету податки не пізніше 31 липня 2022 року

Чи нараховують податкові зобов’язання з ПДВ платники, які обрали спрощену систему оподаткування із застосуванням ставки 2 відс. доходу, при отриманні послуг від нерезидента на митній території України?

Чи повинен декларант відображати у одноразовій (спеціальній) добровільній декларації об’єкти нерухомого майна, площі яких перевищують норми, але були придбані за кошти, з яких попередньо сплачені усі податки та збори?

Місцеві бюджети Волині отримали в розпорядження 242 мільйони гривень плати за землю

В яких випадках у ФО – резидента виникає право на отримання податкової знижки в частині процентів за користування іпотечним житловим кредитом?

Чи має право СГ повернути кошти готівкою за не отриманий товар (не надану послугу), якщо оплата проводилася через РРО з використанням банківської платіжної картки (POST-терміналу)?

Чи повинен знятись з обліку платника ЄВ член фермерського господарства, якщо він уклав трудовий договір з роботодавцем?

Як платник податків може повернути з бюджету помилково та/або надміру сплачені суми грошового зобов’язання та пені (крім ЄВ) та подати заяву про таке повернення (у т. ч. через Електронний кабінет)?

 Журнал обліку надходження нафтопродуктів на АЗС не реєструється в контролюючих органах

Платники податків Волині 97 відсотків звітів подають дистанційно

В яких випадках та на яких підставах здійснюється скасування реєстрації РРО?

На Волині зберігається стала тенденція росту податкових надходжень

Ключі електронного цифрового підпису від ДПС з початку року отримали понад 2,3 тисячі платників податків

Який порядок розрахунку податкової знижки платника податку за витратами, понесеними на придбання акцій (інших корпоративних прав), емітентом яких є ЮО, яка набула статус резидента Дія Сіті?

Кому заборонено подавати одноразову декларацію

Як відображається від’ємне значення об’єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років починаючи з 01.01.2022?

Надходження єдиного внеску на Волині перевищили 4 мільярди гривень

Внесок волинян в оборону сферу країни – 304 мільйони гривень військового збору

Який порядок оцінки транспортних засобів при продажу (обміну) об"єктів рухомого майна.

Який порядок оприбуткування готівкових коштів, у разі якщо режим роботи каси підприємства не співпадає з режимом роботи господарської одиниці, що проводить розрахунки із застосуванням РРО?

Які дії платників ЄП третьої групи за ставкою 2 відс. доходу, у разі порушення умов перебування на спрощеній системі оподаткування?

Які ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування визначені щодо об’єктів декларування, що знаходяться (зареєстровані) за кордоном?

Чи передбачено мораторій на проведення документальних перевірок правильності нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану в Україні?

Місцеві бюджети Волині отримали понад 4 мільярди гривень податків

За яких умов звільняються від відповідальності платники податків, які мають/не мають можливість своєчасно виконати свій податковий обов’язок?

Платники податків Волині спрямували до держбюджету на 16 відсотків податків більше

Чи подається фінансова звітність з виправленими показниками до додатка ВП до податкової декларації з податку на прибуток підприємств та в якому вигляді (електронному чи на паперових носіях)?

Якщо після подання заяви №1 ПРРО суб"єкт господарювання отримав квитанції з помилкою, необхідно подати заяву повторно.

З майбутніми бізнесменами зустрілися представники Головного управління ДПС у Волинській області

Чи має право СГ зберігати пальне для власних потреб без наявності ліцензії у період воєнного стану, та чи буде в такому випадку застосовуватись відповідальність?

Завдяки легальним доходам волинян до бюджету сплачено понад 4 мільярди гривень ПДФО

Чи має право ФО – резидент на отримання податкової знижки в частині суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом, якщо протягом звітного року об’єкт іпотеки був відчужений?

Яким чином здійснюється реєстрація РРО та взяття його на облік контролюючим органом?

В якому звітному періоді покупці мають право віднести до складу податкового кредиту суму ПДВ, зазначену у податковій накладній, в обов’язкових реквізитах якої допущено помилки, та їх виправлено шляхом складання розрахунку коригування?

Мінімальне податкове зобов’язання у разі передачі земельних ділянок в оренду (суборенду), емфітевзис або інше користування визначається для орендарів

У місцевих бюджетах Волині - понад 83 мільйони гривень роздрібного акцизу

Яким чином можна надіслати повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг- контракту через Електронний кабінет та за яким ідентифікатором форми?

На користь яких осіб при наданні безповоротної фінансової допомоги (безоплатних товарів, робіт, послуг) збільшується фінансовий результат до оподаткування відповідно до п.п. 140.5.10 п. 140.5 ст. 140 ПКУ починаючи з 01.01.2022?

Чи включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу ФО прощена (анульована) кредитором сума боргу за фінансовим кредитом в іноземній валюті

Які передбачені особливості для визначення ліквідних активів для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування?

Волинські платники ПДВ спрямували до держбюджету понад 1,4 мільярда гривень.

Які документи повинен зберігати на місці проведення розрахунків СГ, який застосовує РРО в господарській одиниці?

Чи мають право посадові особи, розголошувати інформацію, яка зазначена декларантом у одноразовій добровільній декларації без письмової згоди такого декларанта?

На Волині власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів майже 80 мільйонів гривень податку

Які пільги щодо сплати земельного податку встановлені для ФО?

Громада на території міста Луцька отримали понад 41 мільйон гривень роздрібного акцизу

Чи необхідно ФОП на загальній системі оподаткування застосовувати РРО та/або ПРРО?

Чи може ФОП, яка одночасно провадить незалежну професійну діяльність, знятись з обліку в контролюючому органі як платник ЄВ у випадку припинення лише незалежної професійної діяльності?

Які первинні документи необхідні при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток?

Волинський бізнес використовує понад 5,5 тисячі програмних РРО.

Як здійснюється обрання або перехід на спрощену систему оподаткування з особливим порядком оподаткування у період дії воєнного стану?

Волинські податківці запрошують власників майна провести звірку щодо нарахованих і сплачених податків

До уваги платників! Вперше декларація акцизного податку за новою формою подається за звітний період - серпень 2022 року

Чи однакові за своїм значенням поняття «торгівля» та «торговельна діяльність» в межах господарської діяльності?

Заготівля дарів волинських лісів збагатила бюджет на 4,6 мільйона гривень податків

Заяву про повернення помилково сплачених сум можна подати через Електронний кабінет

Фізична особа підприємець – платник ЄП може самостійно перейти на сплату ЄП шляхом подання заяви з 01 по 15 вересня 2022 року

Внесок підприємців-спрощенців Волині до бюджетів громад - понад 433 мільйони гривень єдиного податку

Чи може ФОП – платник ЄП першої – третьої груп надіслати через Електронний кабінет запит про отримання витягу з реєстру платників ЄП?

Чи є платником податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ФО який має право власності на нежитлове приміщення як ФОП?

Як проводити розрахункову операцію у разі продажу товару з доставкою кур’єром продавця?

Чи має право платник податку, який навчається на військовій кафедрі навчального закладу, на податкову знижку?

Чи потрібно закривати робочу зміну в ПРРО, якщо необхідно здійснити програмування (коригування) цін, найменування товарів, та обліку їх кількості?

Сума залучених громадами Волині податкових надходжень наближається до 5 мільярдів гривень

Яким чином платник податків підтверджує можливість чи неможливість виконання обов’язків, визначених у п.п. 69.1 п. 69 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ?

Чи може СГ при реалізації алкогольних напоїв використовувати резервний реєстратор розрахункових операцій на період виходу з ладу основного?

Чи мають можливість платники податків сплатити податки та збори через Електронний кабінет?

Як визначається статус осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України у період дії правового режиму воєнного стану?

Одноразова добровільна декларація підлягає камеральній перевірці протягом 60 календарних днів

Як здійснити перереєстрацію ПРРО, у тому числі в разі зміни найменування або адреси господарської одиниці, де використовується такий ПРРО?

На якій системі оподаткування буде перебувати новостворена ФОП, яка до закінчення місяця, в якому відбулась її державна реєстрація, подала заяву про застосування спрощеної системи оподаткування та обрала ставку ЄП, встановлену для першої або другої груп?

Важливо: у яких випадках подається уточнююча одноразова (спеціальна) добровільна декларація

Інформуємо про суми, що не включаються до складу доходу ФОП – платника ЄП першої - третьої груп

Яким чином визначається розрахункова сума мінімального податкового зобов’язання?

Податкова амністія: про особливості заповнення в одноразовій добровільній декларації графи «Витрати на придбання (набуття)/оціночна вартість» нерухомості

Як оподатковується ПДФО дохід від продажу ФО, у тому числі і через аукціон, витворів мистецтва (картин, скульптур тощо) та предметів антикваріату?

Місцеві громади Волині отримали 1,5 мільйона гривень транспортного податку

Волинські податківці встановлюють непоодинокі факти порушень при реалізації підакцизних товарів

Самозайнята особа має право на подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації

Які дії касира, якщо при здійсненні входу ПРРО відмовляє у вході та повідомляє про відкриту зміну на іншому ПРРО, якщо програмне забезпечення одночасно встановлено на два окремі пристрої?

Після припинення діяльності юридична особа не має права уточнювати показники у раніше поданій звітності

Чи виникає об’єкт оподаткування ПДФО у ФО у разі придбання рухомого та/або нерухомого майна у ЮО?

Як рахується час роботи в режимі офлайн?

Громади Волині отримали у розпорядження майже 100 мільйонів гривень податку на нерухомість

Важливо! Алгоритм розрахунку податкової знижки суми процентів, сплачених платником податку за користування іпотечним житловим кредитом діє до 31.12.2022 року

Як здійснюється обрання або перехід на спрощену систему оподаткування з особливим порядком оподаткування у період дії воєнного стану?

Докладно про ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування

У яких випадках податкова звітність вважається прийнятою контролюючим органом, у тому числі якщо подана в електронному вигляді?

Одноразова добровільна декларація подається безпосередньо декларантом лише в електронній формі

Чи необхідно подавати квартальну податкову декларацію про майновий стан і доходи новоствореній ФОП або ФОП, яка перейшла із/на спрощену систему оподаткування?

Вперше мінімальне податкове зобов’язання за земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь, визначається за 2022 рік

Податківці рекомендують власникам майна не зволікати зі сплатою податку на нерухомість

Для внесення змін до реєстру платників ЄП при зміні відомостей треба подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування з позначкою «Внесення змін»

Промислові будівлі та склади, що здаються в оренду, підлягають оподаткуванню податком на нерухоме майно

На Волині придбання ліцензій на реалізацію підакцизної продукції додало бюджету понад 19 мільйонів гривень

Яким чином оподатковується дохід, отриманий ФО – спадкоємцем від продажу майнового паю ЮО (ТОВ), створеній внаслідок реорганізації колективного сільськогосподарського підприємства?

Платник податків стає суб’єктом електронного документообігу після надсилання першого будь-якого електронного документа Як здійснюється електронний документообіг між платником податків та контролюючим органом, та в яких випадках він припиняється?

Легальна реалізація підакцизної продукції додала громадам Волині 117 мільйонів гривень

До уваги господарюючих суб’єктів! Для окремих версій моделей РРО, які включені до Держреєстру РРО, встановлена відмітка «Крім реалізації алкогольних напоїв»

Перехід на спрощену систему оподаткування можливий лише один раз протягом календарного року

Чи повинні ФОП – платники ЄП третьої групи, які є платниками ПДВ, вести облік доходів та витрат?

Інформуємо про особливості відображення у фіскальному чеку ставок та сум ПДВ при торгівлі тютюновими виробами

Чи має право на податкову знижку за навчання дитини платник податку – один із батьків, якщо договір з навчальним закладом укладено одним із батьків, а в документах про сплату зазначено дані іншого із батьків?

 

 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.