Пошук

У Підгайцях останню земну шану віддали Герою Леоніду Щебету

Дата: 30.09.2024 14:58
Кількість переглядів: 113

У Підгайцях останню земну шану віддали 30-річному Герою Леоніду Щебету. Воїн вважався зниклим безвісти, майже тиждень у родини жевріла надія, що з їх рідним захисником все гаразд, та не судилося...Молоде життя Леоніда Щебета обірвалося 19 вересня 2024 у районі населеного пункту Нью-Йорк, Бахмутського району Донецької області у бою за територіальну цілісність та незалежність Батьківщини.

Фото без опису

Гранатометник на бронетранспортерах роти спеціального призначення був вірний військовій присязі та загинув, даючи відсіч збройній агресії р.ф.

Фото без описуФото без опису

Леонід Щебет народився і жив у с. Підгайці, закінчив місцеву школу та Луцький фаховий коледж за спеціальністю кравець. Працював у сфері будівництва.

Фото без опису

У загиблого Героя залишився 11-річний син, дружина та брат з родиною.

Фото без опису

Вшанувати Героя у рідному селі Підгайці прийшли його побратими, друзі, рідні, однокласники, вчителі, односельці. Біль, крик душі від непоправної втрати сльозами омивав обличчя людей, які проводили Героя в останню путь, стоячи на колінах.

Фото без описуФото без опису

Біля батьківського будинку після заупокійної панахиди зі словами співчуття до рідних та близьких зверталися священники, чин похорону звершили у Свято-Михайлівському храмі села Підгайці.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Людною ходою траурний кортеж Леоніда Щебета супроводжували до місця вічного спочинку.

Фото без опису

" Військовослужбовець з позивним Stone, що означає камінь, адже навесні 2024 року він став тим каменем у стіні, яка захищає нашу державу від рашистської навали й наш обов'язок пам'ятати про Героя. Але не лише пам'ятати, а й зробити так, щоб його жертва не була марною. Ідеться зараз про існування нашої держави. І я вірю, в те, що його жертва не буде марною. Від імені командування висловлюємо співчуття родині, громаді. Леонід тепер навіки в Небесному воїнстві - Небесному "Азові", - розповів військовослужбовець з-поміж командування "Азову" та запросив всіх присутніх до молитви українського націоналіста, яка супроводжує кожного азовця.

Фото без описуФото без опису

Від імені Президента України, Верховного головнокомандувача Збройних Сил України брату загиблого вручили Державний прапор України.

Під звуки Державного гімну у виконанні духового оркестру та пострілів пошани тіло Героя віддали землі на кладовищі у Підгайцях.

Фото без опису

Низький уклін Герою за подвиг, вічна пошана і подяка. Немає таких слів, щоб втамувати біль від втрати для рідних.

Зі слів родини: "Леонід був справжнім сонцем у їхньому житті. Найкращим татом чудового хлопчика, який його обожнював. Завжди усміхнений, з невимушеним гумором, він вмів підняти настрій навіть у найскладніші моменти. Його доброта та щирість притягували людей, і кожен, хто його знав, відчував себе особливим у його присутності. Він завжди був ініціатором нових ідей і ніколи не відмовлявся від можливості провести час із друзями. Його сміх лунав так, що навіть найсумніше обличчя усміхалося. Леонід завжди був готовий вислухати, підтримати й дати мудру пораду. Його щирі стосунки з людьми назавжди залишили слід у серцях багатьох...……."

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних