Пошук

Заяви свою ідею на Ед'ютон громадянської освіти!

Дата: 28.06.2024 09:01
Кількість переглядів: 153

Фото без опису

Хочеш змінити життя у своїй спільноті та у своїй країні на краще? Хочеш, щоб твої співгромадяни були активнішими, а суспільство — більш відкритим і демократичним? 

Заявляй свою ідею на конкурс найкращих ідей для громадянської освіти та прокачай її за допомогою команди крутих міжнародних та національних експертів під час Едьютона!

Увага! Найкращі проекти отримають фінансову підтримку!

Що таке Ед'ютон?

Ед'ютон - це формат освітнього заходу, спрямованого на доопрацювання концепцій проектних ідей, які заявили учасники.

Метою Едьютона є виявлення та підтримка кращих ідей, спрямованих на просування громадянської освіти та демократичних цінностей.

Ед'ютони в Азербайджані, Вірменії, Грузії, Молдові, Польщі та Україні пройдуть у серпні та вересні.

Попередній графік в Україні з 17-19 вересня.

Як виглядатиме Ед'ютон?

Участь у кожному Ед'ютоні візьмуть по 10 відібраних на конкурсній основі команд (2 особи у кожній команді), які заявлять ідеї освітніх, інформаційних, культурних та інших проектів у сфері громадянської освіти. 

Ваша команда може складатися з активістів НУО та місцевих громад, вчителів, студентів, артистів та інших осіб, які хотіли б зробити свій внесок у просування громадянської освіти та демократії у своїх спільнотах та країнах. 

Під час Едьютона на вас чекають дискусія про виклики для громадянської освіти в нашій країні та в регіоні, майстер-класи від міжнародної команди експертів з тем, пов'язаних з розробкою та просуванням проектних ідей, плануванням заходів тощо.

Ви зустрінете велику кількість цікавих людей та заведете корисні знайомства. 

За результатами Едьютона буде визначено по 3 переможці, які отримають фінансову підтримку для реалізації запланованих заходів у своїх спільнотах (вересень-жовтень, 2024). 

Які ідеї та формати можна заявляти на Ед'ютон?

Ми не обмежуємо вас у форматах ваших заходів! Ви можете пропонувати на конкурс ідеї щодо проведення тренінгів, кінопоказів, арт-акцій, квізів, дискусій тощо. 

Головне, щоб ваша ідея чітко демонструвала внесок у просування громадянської освіти та демократії у вашій спільноті та в нашій країні загалом.

Ваші ідеї можуть бути спрямовані на:

  • збільшення кількості людей (у тому числі молоді, жінок та соціально вразливих груп населення), які беруть активну участь у житті своєї країни та своїх спільнот покращення поінформованості людей про можливості участі у житті суспільства привернення уваги суспільства до важливих для його розвитку питань просування демократичних цінностей (права людини, справедливість, рівність, верховенство закону та ін.);
  • підтримка та посилення низових громадянських ініціатив;
  • розвиток медіаграмотності та протидія пропаганді та фейкам;
  • розширення доступу до громадянської освіти;
  • співробітництво між місцевими демократичними організаціями та ініціативами.

Пріоритетом при відборі будуть користуватися нестандартні та інноваційні ідеї, які передбачають залучення молоді та інших цільових груп, широку поінформованість про хід та результати запланованих заходів, а також можливість мультиплікації запропонованої діяльності.

Як заявитись на Ед'ютон?

Заповніть до 25 липня заявку, додавши до неї короткий опис своєї ідеї.

До 31 липня ви отримаєте інформацію про результати відбору.

Зверніть увагу, що до складу команди, яка заявляє проект, повинні входити щонайменше дві особи.

Якщо ваша проектна ідея пройде конкурсний відбір, ваша команда у складі двох осіб буде запрошена на Ед'ютон і отримає компенсацію за проїзд, харчування та проживання під час заходу.

Індивідуальна участь в Едьютоні буде виключена і тому одразу шукайте надійних однодумців, які будуть разом з вами від моменту підготовки опису ідеї до реалізації проекту у разі його перемоги під час Едьютона.

EENCE-Ед'ютон-2024 організований Східно-Європейською Асоціацією громадянської освіти за підтримки Федерального агентства з цивільної освіти ( bpb ) за рахунок коштів Міністерства закордонних справ Німеччини в рамках Програми розширення співпраці з громадянським суспільством у країнах Східного партнерства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних