Пошук

"Пам'ять заради майбутнього": у селі Підгайці відбувся мітинг-реквієм до Дня пам'яті та примирення

Дата: 08.05.2024 16:14
Кількість переглядів: 58

8 травня на Меморіалі слави у Підгайцях Хвилиною мовчання, спільною молитвою та покладанням квітів до оновленого фотостенда полеглих за Україну Героїв - жителів Підгайцівської громади вшанували односельців, які загинули у Другій світовій війні та війні з російським окупантом від 2014 року.

Фото без описуФото без опису

Священнослужителі освятили пам'ятне полотно оновленого фотостенда, на якому відображені фотографії 48 полеглих у російсько-українській війні Героїв громади .

Фото без описуФото без опису

Родичі загиблих зі сльозами на очах та невимовною тугою у серці висадили пам'ятні кущі калини поруч зі встановленими новими табличками з іменами наших воїнів-земляків, які полягли за Україну.

Фото без опису

Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк звернувся до жителів громади, родин загиблих військовослужбовців зі словами глибокої шани, вдячності та скорботи:

Фото без опису

"Сьогодні ми маємо 48 полеглих і 20 зниклих безвісті наших захисників. Століттями українців принижували й знищували. Вся наша історія це доводить. Наша благословенна земля здригається від болю, втрат - ми платимо страшну ціну за свободу. Що ми скажемо цим маленьким дітям, чиї батьки зображені на цьому стенді. Сьогодні в умовах агресії у нас єдиний шлях – перемогти загарбника. Іншого шляху ми не маємо. Слава Україні".

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних