Пошук

Школярі з Підгайцівської громади представили Україну у перших Європейських освітніх іграх - Educational Games в Афінах

Дата: 30.04.2024 15:25
Кількість переглядів: 107

З 14 по 20 квітня столиця Греції - Афіни гостинно приймала представників з різних країн в рамках освітньо-спортивного фестивалю Educational Games.

Фото без опису

Україну представили переможці «Cool Games» з Підгайцівський ліцей Підгайцівської сільської ради.

Фото без опису

Багато спорту, рухової активності, майстер-класів, воркшопів, цікавих зустрічей, екскурсій, програма перебування для учасників фестивалю була насиченою.

Фото без опису

Найвидовищнішим дійством, відомим на весь світ для делегації з України стала участь у церемонії запалення вогню Олімпіади-2024, що дала старт естафеті Олімпійського вогню, яка завершиться у Парижі 26 липня.

Фото без опису

В цей день учні Підгайцівського ліцею з однолітками з інших країн обговорювали олімпійські цінності та малювали факелоносця.

Фото без опису

Стародавня Олімпія та олімпійський стадіон - історичне місце, де тисячі років тому змагалися атлети Олімпійських ігор, для наших спортсменів стали не лише культурно-туристичним об'єктом, а й місцем, де вони здобули першу перемогу у легкоатлетичному забігу між школярами з різних країн.

Фото без описуФото без описуФото без опису

“ У завершальні дні діти, багато рухалися. Зокрема, організатори переміщали учнів з різних європейських країн і влаштували турнір з баскетболу 3x3 з новостворених команд. Була й можливість пограти у спортивні ігри на стадіоні «Панатінаїкос», куди діти завітали з екскурсією. Побували також у стародавньому Акрополі. На прощальній вечірці кожна країна могла розповісти іншим про власні традиції, історію, культуру”, - повідомили на сторінці у Фейсбуці Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Фото без описуФото без опису

Тренер Підгайцівської команди Олександр Бажул розповів, що "діти під час перебування на фестивалі отримали масу позитивних емоцій, культурно збагатилися, зарядилися оптимізмом та вірою у свої сили. Це велика подія для України, школярів і для мене, адже ми довго і наполегливо працювали, тренувалися, щоб досягти таких високих результатів, перемогти. Звісно, матимемо гарні спогади на все життя!"

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних