Пошук

Цифровізація навчального процесу в сучасних реаліях: відбулося методичне об'єднання вчителів Підгайцівської громади

Дата: 27.03.2024 10:11
Кількість переглядів: 79

Цифровізація навчального процесу в сучасних реаліях: відбулося методичне об'єднання вчителів фізики, математики та інформатики ЗЗСО Підгайцівської громади.

Фото без опису

"26 березня на базі Підгайцівський ліцей відбулося методичне об'єднання вчителів фізики, математики та інформатики. Зустріч освітян громади була організована за темою: «Цифровізація навчального процесу в сучасних реаліях», - повідомили у відділі освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради.

Фото без описуФото без опису

Педагоги працювали у двох секціях. Секція вчителів інформатики під керівництвом Михайла Ковальчука, обговорила цілий ряд захоплюючих та актуальних тем:

1. Створення проектів на Arduino – розглянули нові можливості технологій та практичні аспекти роботи з мікроконтролерами.

2. Система створення зображень шрифтів – ділилися ідеями та методиками, як створювати ефективні та естетично привабливі шрифти для різних проектів.

3. Робо-сумо – поглиблено вивчали аспекти роботи з робототехнікою та організацію захоплюючих змагань. Вчителі самостійно запрограмували роботів для боротьби.

Секція вчителів математики та фізики працювала над темою: «Цифровізація освітнього процесу, впровадження ШІ». Учитель інформатики Андрій Гудько розповів про стратегії впровадження сучасних цифрових технологій та інформаційних систем в навчальний процес, познайомив фізиків та математиків з особливостями використання чату GPT для розробки та підготовки уроків. Після чого учасники зустрічі мали змогу самостійно відчути переваги та недоліки використання штучного інтелекту.

 Учителі фізики Павло Котюх та Віктор Головійчук ділилися досвідом та ідеями щодо практичних занять з фізики, де активно використовуються цифрові засоби. Демонстрували фізичні експерименти з використанням сучасних цифрових інструментів та програм.

Фото без опису

По завершенню роботи в секціях, всі педагоги мали змогу бути вболівальниками у битві роботів – робо-сумо.

"Наша зустріч була наповнена інноваціями, плідними обмінами досвідом та заохотила нас удосконалювати власну педагогічну практику!  Дякуємо всім учасникам за активність та цікавий діалог! Дякуємо голові освітянської спільноти Катерині Северенюк за організацію, а дирекції Підгайцівського ліцею - за гостинність та підтримку! Вчимося, щоб навчати!", - розповіла начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Світлана Зінкевич.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних