Пошук

За спричинення пожеж в екосистемах передбачено адміністративну відповідальність

Дата: 06.03.2024 11:23
Кількість переглядів: 98

Рятувальники звертають увагу жителів громади, що за спричинення пожеж в екосистемах передбачено адміністративну відповідальність.

Фото без опису

6 березня інспектори відділу запобігання надзвичайних ситуацій Луцького РУ ГУ ДСНС України у Волинській області Сергій Губик та Ірина Долинюк зустрілися з керівництвом Підгайцівської сільської ради з метою налагодження спільної роботи у напрямку протидії пожежам в екосистемі населених пунктів громади.

Фото без опису

Рятувальники розповіли, що за 2023 рік в громаді сталось 28 загорянь, які стали причиною знищення 2 будівель у с. Лище та с. Струмівка. В результаті пожеж, було, також, пошкоджено 15 будинків. За звітний період працівники ДСНС ліквідували 2 займання сухої рослинності, 4 пожежі сміття та 1 стерні. Під час загоряння у селі Олександрія травмувались 2 особи.

Фото без опису

На винуватців пожеж на об'єктах нагляду, за спалювання стерні та сухої рослинності було складено протоколи.

Інспектори наголосили, що за спалювання сухої трави й листя передбачено штраф від 3060 до 6120 гривень. Для посадових осіб штраф за підпал сухої трави більший. Він становить від 15 до 21 тисячі гривень.

Від початку 2024 року в Підгайцівській громаді вже виникло 3 пожежі в екосистемах, а до адміністративної відповідальності було притягнуто громадянина Р. на суму 1700 грн. 

Звертаємо також увагу, що займання сухої трави – це не лише величезна шкода для здоров'я людей і довкілля, а й додаткове навантаження на підрозділи ДСНС під час війни.

Тож, посадовці прийняли рішення посилити взаємодію у напрямку проведення спільних рейдів громадою щодо запобігання пожежам в екосистемах із залученням поліцейських офіцерів громади.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних