Пошук

Фехтувальниця з Липин готується до паралімпійських ігор

Дата: 03.01.2024 09:16
Кількість переглядів: 192

У Підгайцівській громаді є результативна спортсменка на візку, яка з 2019 року є учасницею всеукраїнських змагань з фехтування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

Марія Іванчик мешкає у селі Липини Підгайцівської громади й тренується під керівництвом Заслуженого майстра спорту України, багаторазового призера чемпіонатів світу з фехтування на візках Олексія Сундієва, - про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив заступник Підгайцівського сільського голови Олександр Бляшук.

Фото без опису

"Днями, разом із директоркою Центру культури, туризму, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради Тетяною Ковжук, став учасникаом нагородження кращих спортсменів та тренерів Волині 2023 року Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю "Інваспорт", основна місія якого - залучення людей з інвалідністю до занять фізичною культурою та спортом.

Був приємно здивований кількістю медалей, які волиняни здобувають на світових та європейських змаганнях, їхньою мотивацією і силою духу.

У нашій громаді теж є результативна спортсменка на візку, яка з 2019 року є учасницею всеукраїнських змагань з фехтування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

Марія Іванчик мешкає у селі Липини Підгайцівської громади й тренується під керівництвом Заслуженого майстра спорту України, багаторазового призера чемпіонатів світу з фехтування на візках Олексія Сундієва."

 

Фото без опису

Упродовж минулого року спортсменка була учасницею чотирьох етапів кубка світу з фехтування. Кращі результати Марія показала на етапі кубка світу у Франції - 3 місце у рапірі, та на етапі кубка світу, що проходив в Австрії – бронзові нагороди у рапірі та шпазі.

Нині вона готується до Паралімпійських ігор та має усі шанси принести нагороди до медального заліку України.

Фото без опису

Аби спортсменка краще підготувалась та почувалась впевнено на арені, ми вирішили виділити із місцевого бюджету Підгайцівської сільської ради кошти на придбання необхідного спортивного інвентарю - фехтувальної маски та спортивної зброї (шпаги та рапіри).

Сертифікат на 20 000 гривень мав честь вручити тренеру фехтувальниці Олексію Сундієву.

Війна триває, а спортсмени не відступають зі свого шляху, бо кожен згаяний рік впливає на спортивне майбутнє та результат.

Ми розуміємо, що серед чинних військових – чимало спортсменів і після перемоги вони повернуться у стрій, бо спорт – лікує і допомагає відновитись не лише фізично.

Тому наступні роки підтримку «Інваспорту» потрібно збільшувати й на рівні держави, і на рівні громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних