Пошук

Правила поведінки на льоду: заходи попередження нещасних випадків серед дітей і школярів під час льодоставу

Дата: 05.12.2023 12:07
Кількість переглядів: 240

В зимовий період особливу небезпеку викликає загибель людей, зокрема дітей через неправильне поводження на льоду. Дитяча цікавість та бажання спробувати щось нове може спонукати молодих людей випробувати на міцність кригу, яка з першими морозами утворилася на ставку чи річці. Найчастіше, біда трапляється через необачність та нехтування елементарних правил безпеки.

Фото без опису

Тож, з метою профілактики небезпеки через неправильне поводження на льоду та в рамках реалізації у Підгайцівській громаді проєкту "Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі", для понад 50 школярів Підгайцівський ліцей рятувальники Луцького водолазного відділення на чолі з Левчуком Андрійєм спільно з провідним інспектором Луцьке районне управління ГУ ДСНС України у Волинській області Іриною Долинюк, спеціалістом з безпеки в освітньому середовищі Лесею Киришун провели безпековий захід.

Фото без опису

Завітала на подію начальниця управління освіти і науки Волинської ОДА Наталія Матвіюк.

Фото без опису

Щоб ні з ким не трапилося лиха, школярам розповіли та на практиці продемонстрували як потрібно поводитись в разі надзвичайної ситуації на льоду:

✔️Найбільш небезпечна крига – перша та остання, адже вона надзвичайно тонка і не витримує маси навіть маленької дитини, - розповіли рятувальники.

✔️Для однієї людини безпечним вважається лід товщиною більшою за 5-7 см., а для групи людей - не менше, ніж 15 см.

✔️Не варто ходити на лід дітям без супроводу дорослих та важливо запам'ятати номер рятувальної служби - 101.

✔️Перш ніж ступити на лід водоймища, необхідно дізнатися про товщину або міцність льодового покриву та цього ніколи не варто робити ударами ніг!

✔️Під час руху по льоду будьте обережними, уважно стежте за його поверхнею, обходьте небезпечні і підозрілі місця та ділянки з вмерзлими в лід кущами, травою і очеретом, ділянки, покриті товстим прошарком снігу.

Фото без опису

Рятувальники пояснили дітям, що трапляється з людиною, яка опинилася в холодній воді та на практиці продемонстрували як витягти людину, яка потрапила під лід.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних