Старшокласників Підгайцівського ліцею познайомили з професією пекаря
Аби зрозуміти шлях улюбленого хліба волинян до столу та познайомитись із професією пекаря, старшокласники Підгайцівського ліцею відвідали ПрАТ "ТеремноХліб".
Щоб потрапити на виробництво учні пройшли ретельну систему контролю, вимили руки та одягнули захисний одяг.
Запашним свіжим хлібом пахло усюди.
Майбутні абітурієнти, перед якими невдовзі постане вибір професії дізналися багато цікавого про виробництво, побачили, що необхідний запас борошна зберігається на заводі у силосах - величезних 65 тонних ємкостях.
Учням розповіли про роботу автоматизованої лінії: систему доставки борошна, дозуючу станцію та склад інгредієнтів для хліба (рецептуру), процес автоматизованого розділення тіста на рівні порції та утворення необхідної форми у закаточній машині, технологію і режими випічки, достигання на каруселі та пакування готових виробів.
Близько 600 співробітників працюють над тим, щоб смачна, якісна та відповідна всім санітарним нормам різноманітна продукція потрапила на полиці магазинів.
По завершенні екскурсії, школярі скуштували свіжий, щойно приготовлений український хліб.