ПРАВИЛА БЕЗПЕЧНОГО СПОЖИВАННЯ ВОДИ
Як убезпечитись від інфікування небезпечними хворобами чи отруєння небезпечними речовинами через воду.
Воду з криниць необхідно перевіряти, а процедуру очищення колодязів проводити не рідше одного разу на рік.
Для цього, воду з колодязів відкачують, стіни чистять від нальоту, а дно від осаду та сміття, здійснюють дезінфекцію. Після цього, заповнюють резервуар і знову відкачують воду. Користуватися колодязем можна лише після наступного заповнення та проведення лабораторного контролю води в ньому.
Використовуйте для приготування їжі бутильовану питну воду, привізну питну воду, чи воду, яка постачається через централізовану систему водопостачання, – вона підлягає постійному моніторингу якості.
Пам’ятайте, кип’ятіння води і знезараження її спеціальними засобами (таблетками для очищення) не позбавляє її від хімічного забруднення.
Особливо уважно потрібно ставитися до води, яку споживають діти.
Не використовуйте воду з природних джерел, без наявності лабораторного тестування на вміст небезпечних речовин.
Пам’ятайте, якщо ви помітили у себе чи своїх близьких ознаки інфекційних захворювань чи отруєння – терміново зверніться до лікаря!