Пошук

В Україні працює Національний портал з імунізації

Дата: 06.11.2023 12:54
Кількість переглядів: 207

Фото без опису

В Україні працює Національний портал з імунізації. Це інформаційний ресурс для медиків, студентів, фармацевтів та українців, які шукають доказову інформацію про вакцини та щеплення. На порталі консультують 16 експертів-медиків, які надають роз’яснення стосовно рутинної вакцинації, інформацію про 24 вакцинокеровані інфекції та їхню профілактику, ефективність вакцин. Для фармацевтів та медиків на порталі оновлюють інформацію щодо актуальних змін у нормативних документах. Також розміщують дані щодо захворюваності та наявності в країні вакцин.

Медики та науковці можуть долучитися до команди експертів порталу: публікувати свої статті та відповідати на запитання українців. Керівники медзакладів можуть пропонувати редакції новини про заходи у своїх лікарнях для пацієнтів. Для сімейних лікарів та медичних сестер, які працюють у кабінетах щеплень, користування порталом – це можливість швидко отримувати доказову інформацію та роз’яснення нормативно-правової бази.

Крім того, на порталі розміщені сценарії уроків, шкільних та позакласних заходів на тему щеплень для педагогів та вихователів.

Портал з імунізації:

  • сприяє підвищенню охоплення профілактичними щепленнями та запобіганню вакцинокерованим захворюванням завдяки поширенню публікацій та навчальних матеріалів для громадськості та медичних працівників;
  • розширює можливості спілкування щодо безпеки, ефективності та використання вакцин у широкій спільноті пацієнтів, батьків, медичних установ і державних установ охорони здоров’я.

Цей портал покликаний стати унікальним інформаційним хабом, де кожен – від мами, яка планує перші щеплення дитині, до медичного працівника, який безпосередньо займається імунопрофілактикою – зможе знайти актуальну та корисну інформацію про вакцинацію.

Ключовими розділами порталу є: 

  • Вакцинація в Україні. Тут можна ознайомитись з Національним календарем вакцинації та роз’ясненнями до нього, а також з нормативною базою з проведення імунопрофілактики в Україні
  • Експерти. Тут можна: 1) ознайомитись із позиціями технічних груп з імунопрофілактики в Україні та інших країн; 2) ознайомитись з позиціями щодо імунопрофілактики професійних асоціацій України та інших країн; 3) отримати відповіді на всі найпоширеніші питання з питань вакцинації (введення, транспортування та зберігання вакцин, графік щеплень та його порушення, безпека вакцин, юридичні аспекти вакцинації, вакцинація від конкретних інфекцій та протипокази до неї тощо) від провідних українських експертів з імунопрофілактики. Якщо ви не знайшли відповіді на своє питання, скористайтесь спеціальною формою або ж зверніться в групу “Вакцинація: питання та відповіді“.
  • Інфекції. Тут можна отримати детальну інформацію про кожну вакцинокеровану інфекцію та захист від неї шляхом вакцинації
  • Джерела інформації про вакцинацію. Тут можна: 1) ознайомитись з широким списком доказових джерел інформацію про вакцинацію (постійно поповнюватиметься). 2) отримати інформацію про вакцини, зареєстровані на території України.
  • Бібліотека вакцинації. Тут пересічні громадяни та медичні працівники зможуть знайти брошури, посібники, ліфлети та інші інформаційні матеріали для скачування – як для особистої самоосвіти, так і для використання в медзакладах в роботі з пацієнтами (постійно поповнюватиметься; ми зобов’язуємося вказувати джерела інформації)
  • Групи медичного ризику. Тут можна дізнатись про рекомендації з вакцинації для конкретних груп пацієнтів з урахуванням особливостей їхнього стану
  • Вакцинація за професіями. Тут можна отримати рекомендації з вакцинації відповідно до роду занять.
  • Діти. Тут як батьки, так і педіатри зможуть отримати вичерпну інформацію про вакцинацію дітей згідно Національного календаря та поза ним. Також батьки матимуть можливість ознайомитись із життєвими історіями батьків, які прийняли свідоме рішення вакцинувати своїх дітей.
  • Дорослі. Тут розміщено інформацію про вакцинацію дорослого населення згідно Національного календаря та поза ним.
  • Похилий вік. Тут висвітлено рекомендації з вакцинації осіб літнього віку.
  • Мандрівники, біженці, мігранти. Тут можна дізнатись про особливості організації щеплень внутрішньо переміщених осіб, про особливості вакцинації в інших країнах вимушених переселенців та про рекомендації з додаткової вакцинації у випадку візиту чи переїзду до іншої країни

Контент Порталу має виключно інформаційно-роз’яснювальну мету. Портал не має конфлікту інтересів та звязку з фармацевтичною індустрією чи надавачами послуг із вакцинації.

 

Довідково

Національний портал з імунізації створений в рамках проекту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», що виконується організацією «Пакт» у партнерстві зі Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров’я (Swiss TPH), Оверсіз Стратіджик Консалтінг (OSC), Європейським інститутом політики громадського здоров’я – ЄІПГЗ та за участю шкіл громадського здоров’я Університету Темпл, Університету Дрексель та Федерації охорони здоров’я Філадельфії (Temple/Drexel/HFP), а також громадської спілки «Коаліція за Вакцинацію» на підтримку Міністерства охорони здоров'я України та Центру громадського здоров’я України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних