Пошук

Депутати Підгайцівської сільради звернулися до Президента, ВРУ з приводу змін з 2024 року умов обігу земель сільськогосподарського призначення

Дата: 23.10.2023 08:59
Кількість переглядів: 350

Депутатський корпус Підгайцівської сільської ради виступає проти підвищення ліміту допустимого обсягу землі у власності однієї особи з поточних 100 га до 10 тис. га.

П ро це ідеться у зверненні до Президента України, Верховної Ради України Міністра аграрної політики та продовольства України, Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики з приводу змін з 2024 року умов обігу земель сільськогосподарського призначення.

Таке звернення було ініційоване під час 33-ї  позачергової сесії Підгайцівської сільської ради депутатом Святославом Карбовським, який є очільником СГ ТОВ «Лище», заслуженим працівником сільського господарства.

Фото без описуФото без опису

«Задля збереження балансу та надання рівних прав для всіх без виключення українських аграріїв депутати Підгайцівськоі сільської ради виступають проти підняття ліміту допустимого обсягу землі у власності однієї особи з поточних 100 га до 10 тисяч гектарів в одні руки з 2024 року, проте ми не заперечуємо допуску до ринку юридичних осіб, оскільки згідно з Земельним кодексом України власниками таких юридичних осіб (що купують землю), можуть бути лише громадяни України. Водночас, ми пропонуємо залишити до кінця війни та ще на два роки після перемоги ліміт 100 гектарів в одні руки як для юридичних, так і для фізичних осіб», - йдеться у зверненні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних