Пошук

Відбулась презентація проєкту «Нового будівництва полігону ТПВ" у Підгайцівській громаді

Дата: 05.10.2023 20:44
Кількість переглядів: 711

Екологи, представники бізнесу Волині та інших регіонів зустрілися з керівництвом, проєктантами, австрійським партнером Підгайцівської громади під час презентації проєкту "Нового будівництва полігону ТПВ у с.Пальче, Волинської області" .

Фото без опису

5 жовтня в залі засідань Підгайцівської сільської ради директор компаній ГІГАДЖОУЛЬ та РЕСАЙКЛІНГ ПАРК Крістіан Чернер, автрійський партнер та інвестор Підгайцівської громади, презентував сучасну систему поводження з відходами та управління ресурсами, яка успішно впроваджується ним понад 40 років у Австрії, Чехії, Німеччині, Словаччині, Угорщині, Азербайджані, Єгипті, Туреччині та Україні.

Фото без описуФото без опису

Розробкою проєкту сучасного про екологічного комплексу з перероблення сміття є компанія "Центр ЛТД", яка спеціалізується на наданні високоякісних послуг проєктування і консалтингу в галузі інженерії довкілля вже багато років.

Фото без опису

Її директор Олег Бота презентував проєкт з будівництва сучасного комплексу з переробки та утилізації ТПВ у Підгайцівській громаді. За замовленням інвестора та задумом проєктанта, комплекс складатиметься не лише з полігону, а й ряду лабораторій, які контролюватимуть склад ґрунту, води, повітря, передбачено споруду ліній переробки, адмінприміщення, де буде такий собі «кабінет для навчання» дітей та підлітків із поводження з твердими відходами.

Фото без опису

Пану Олегу вдалося переконати всіх присутніх у безпечності такого будівництва, адже і він і його компанія є про екологічними й всіляко борються за чистоту довкілля.

Фото без опису

У залі засідань були присутні Віталій Киричук, представник Волинської торгово-промислової палати, Олександр Тихий, начальник відділу поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Державної екологічної інспекції у Волинській області, представники бізнесу Волині та Рівного.

Фото без описуФото без опису

"Третій рік поспіль триває процес впровадження вказаного проєкту в Підгайцівській громаді, ми мали нагоду поїхати до Австрії, де на власні очі побачити, наскільки ефективно і сучасно працює система правильного поводження з відходами за кордоном, коли в центрі міста стоїть завод і поруч зелена зона, парки відпочинку, немає ні запахів, ні бруду. До цього ми всі ідемо. Сучасна екологічна політика та зміни законодавчої бази в Україні зобов'язують і виробників і споживачів і територіальні громади змінювати застарілі підходи в управлінні відходами на нові, більш сучасні, направлені на роздільний збір, сортування ТПВ, відповідну переробку та ресайклінг", - зазначив Підгайцівській сільський голова Юрій Семенюк.

Фото без опису

Концепція проєкту, його технологічні рішення зі слів проєктанта та інвестора враховують всі нові сучасні розробки у сфері будівництва таких об'єктів, що у режимі 24/7 передбачає контроль за відсутністю будь-якого негативного впливу на екологію, адже на території працюватимуть лабораторії й жодні шкідливі речовини не будуть потрапляти у ґрунтові води, в тому числі з відходів не буде утворюватися фільтрат. Тобто, в цілому, проєкт, який впроваджується є про екологічним.

Фото без опису

Крістіан Чернер розповів, що: "Не дивлячись на війну, ми продовжували працювати над реалізацією проєкту, дотриманням всіх необхідних процедур, вже з жовтня місяця піде орендна плата до місцевого бюджету, а моя мета - у березні 2024 року розпочати будівництво і через 6 місяців запустити роботу полігону."

Фото без опису

Під час презентації, присутні наголошували на тому, що ситуація в Україні з відходами плачевна, адже близько 7 тисяч несанкціонованих сміттєзвалищ вимагають невідкладних дій щодо їх рекультивації. Такий стан справ для розвинених країн був характерним ще 35 років тому. Процес правильного поводження з відходами є невідворотнім для України й він іде у ногу з законодавчими змінами щодо розширення відповідальності товаровиробників у поводженні з тарою та упаковкою і для громад, які муситимуть мати полігони ТПВ.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних