Пошук

Волинський бізнес активно налаштовує РРО/ПРРО

Дата: 19.09.2023 11:36
Кількість переглядів: 166

Від початку інформаційної кампанії щодо вимог Закону №3219 представники бізнесу Волині встановили 2035 РРО/ПРРО.

Фото без опису
Про це учасників онлайн-семінару «Працюємо з РРО/ПРРО без штрафів», який відбувся 18 вересня 2023 року, поінформував начальник відділу фактичних перевірок
управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області Роман Денисюк.

Таким чином, наразі в області працює 8676 програмних РРО і 5250 одиниць класичної касової техніки. Про особливості готівкових розрахунків через РРО/ПРРО кожен платник податків має можливість поцікавитися у фахівців податкового аудиту та податкових сервісів у понеділок та четвер під час онлайн-семінарів на платформі ZOOM.

Зокрема, під час дистанційного спілкування платникам податків надається повна інформація щодо положень Закону № 3219, який відновлює відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», а також про переваги та функціональні можливості програмних РРО від ДПС.

Консультаційну допомогу щодо роботи з ПРРО надають у всіх податкових інспекціях області, - звертають увагу представників бізнесу у Головному управлінні ДПС у
Волинській області.

З переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, варто ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Нагадаємо, що онлайн-зустрічі з підприємцями за участю фахівців відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту та управління податкових сервісів
Головного управління ДПС у Волинській області проходять двічі на тиждень.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують на необхідності дотримання вимог закону щодо застосування РРО/ПРРО підприємцями-спрощенцями, окрім І групи, у зв’язку з відновленням відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону).

Із 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону.

Сектор інформаційної взаємодії
ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних