Пошук

Консультаційну та практичну допомогу щодо встановлення ПРРО від ДПС можна отримати у фахівців Луцької ДПІ

Дата: 06.09.2023 16:49
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

Практичні навички щодо встановлення ПРРО від ДПС можна отримати у Центрі обслуговування платників Луцької ДПІ. Представники малого бізнесу, які здійснюють діяльність на території обслуговування Луцької ДПІ, щоденно отримують консультації та практичну допомогу від фахівців інспекції з питань налаштування програмного РРО від ДПС.

Індивідуальні зустрічі з підприємцями у ЦОП Луцької ДПІ відбуваються щоденно. Зокрема, фахівці інспекції допомагають набути практичних навичок кожному, хто має намір налаштувати для використання у роботі програмний РРО ДПС.

Окрім фізичних осіб-підприємців за допомогою до фахівців Луцької ДПІ звертаються представники фірм-юридичних осіб. Начальниця Луцької ДПІ Ніна Демчук розповідає, що безкоштовні програмні рішення для обліку готівкових розрахунків від ДПС цікавлять платників податків.

«Ми допомагаємо представникам підприємництва налаштувати програмний РРО та працювати у сучасному та зручному форматі, виконуючи вимоги щодо фіскалізації розрахункових операцій. Рекомендуємо бізнесу скористатися можливостями консультування у нашому ЦОП із тим, щоб виконати вимоги щодо застосування РРО/ПРРО під час проведення готівкових розрахунків», - зазначає Ніна Демчук.

Із огляду на важливість своєчасного інформування про положення Закону № 3219-IX зустрічі з представниками бізнес-спільноти систематичні, - зазначають у Луцькій ДПІ та звертають увагу господарюючих суб’єктів на відновленні відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону).

Зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону.

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися за посиланням на субсайті Головного
управління ДПС у Волинській області.


Нагадаємо, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».


Сектор інформаційної взаємодії
ГУ ДПС у Волинській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних