Пошук

До уваги платників податків! З 1 жовтня за непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції

Дата: 31.08.2023 14:56
Кількість переглядів: 252

Фото без опису

На Волині вже працюють понад 8 тисяч програмних реєстраторів розрахункових операцій. Від початку кампанії активного інформування представників підприємництва про необхідність застосовувати реєстратори розрахункових операцій в області зареєстровано 553 програмні РРО. Таким чином, господарюючі суб’єкти Волині вже використовують у своїй діяльності 8021 ПРРО.


Тим часом, кількість класичних РРО, за посередництвом яких проводяться готівкові розрахунки в області - 5240. У зв’язку з відновленням відповідальності за порушення законодавства в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, волинський бізнес впродовж серпня активно налаштовує та використовує у роботі програмні РРО.

Водночас представники управлінь податкового аудиту, оподаткування фізичних осіб, контролю за підакцизними товарам та державних податкових інспекцій систематично зустрічаються із підприємцями задля інформування про положення Закону № 3219.

Індивідуальні консультації та практичну допомогу щодо налаштування ПРРО ДПС надають у кожній податковій інспекції Волині.

Звертаємо увагу, що з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення податківцями факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції. Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Нагадаємо, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей
оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».


Сектор інформаційної взаємодії
ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних