Пошук

У Луцький центральній районній лікарні Підгайцівської сільської ради презентували досягнення нової травматології

Дата: 28.08.2023 16:36
Кількість переглядів: 224

Днями в залі засідань КП “ЛЦРЛ Підгайцівської сільської ради” медики презентували досягнення нового травматологічного відділення. На зустрічі були присутні директор, керівники відділень лікарні, колектив медиків, заступники Підгайцівського сільського голови Леонід Гроголь та Валентин Приходько.

Фото без опису

У зв'язку зі складними випадками поранень і травм, які характерні для військового часу, великим напливом пацієнтів, які потребують складних оперативних втручань та тривалого періоду реабілітації поранених у лікарні виникла потреба в окремій травматології.

Фото без опису

✔️Тож, від лютого 2023 року у медзакладі запрацювало травматологічне відділення, яке вдалось відокремити шляхом реорганізації гінекології. Таким чином, розвантажили хірургію, де хворі зазвичай перебувають не більше 10 днів, на відміну від важкопоранених, що потребують тривалого періоду реабілітації. Про це повідомив директор лікарні Сергій Коновал.

Фото без опису

Завідувач травматології, молодий хірург-травматолог Ростислав Телебей розповів присутнім про досвід вже проведених оперативних втручань на базі медзакладу. Лікар пояснив, також, склад, види та будову коштовних металоконструкцій, які використовуються для проведення оперативних втручань пацієнтів.

Фото без опису

У команді хірургів-травматологів працює чотири спеціалісти, які проводять складні операції, тривалістю 3-3,5 години та в деяких випадках можуть виконувати до 7 і більше втручань для одного пацієнта. Адже до лікарні поступають складні хворі з комбінованими пораненнями, які потребують попереднього заживлення ран та тривалих повторних оперативних втручань.

Фото без опису

☝️Довідково, в активі нової команди медиків досвід проведення:

1) Малоінвазивної лігаментотомії за допомогою методики нідлінга при хв.Нотта (стенозуючий лігаментит, хрусткий палець- коли при згинанні-розгинанні переклацює палець).

2) Малоінвазивної апоневротомії при контрактурі Дюпіїтрена.

3) Металоостеосинтезу пластинами та гвинтами при переломах усіх сегментів кінцівок;

4) Блокуючий інтрамедулярний остеосинтез стержнями при переломах стегнової, великогомілкової та плечової кісткок.

5)Закрита репозиція та металоостеосинтез при переломах проксимального відділу стегна цефало-медулярним стержнем (PFN).

(Така методика дає змогу вертикалізувати пацієнта вже на 2-й день після оперативного лікування, а також під час самої операції відмічається мінімальна крововтрата).

6) Металоостеосинтез переломів з кістковою аутопластикою для заміщення дефектів кісток (при вогнепальних переломах з кістковими дефектами, при незрощених переломах).

7) Коригуючі остеотомії при вальгусній деформації І пальця та з приводу молотковидних деформацій пальців

Артроскопічні втручання на колінному суглобі.

9) Мікрохірургічні втручання на кисті при переломах та пошкодженнях сухожилкового апарату.

10) Закритий черезкістковий компресійно-дистакційний остеосинтез по Ілізарову( при ускладнених переломах кінцівок та для корекції довжини кінцівок та вісі).

11) Анкерна рефіксація при пошкодженнях сухолків біцепса та ахілового сухожилка.

Оперативні втручання проводяться під інтраопераційним рентген-контролем за допомогою ЕОП. Це дає змогу проводити оперативні втручання за допомогою мінімальних розрізів та малоінвазивних методик, - пояснив Ростислав Телебей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних