Пошук

Нещеплених без поважних причин за Календарем профілактичних щеплень дітей не допускатимуть до очного навчання

Дата: 24.08.2023 09:00
Кількість переглядів: 148

23 серпня в залі засідань Підгайцівської сільської ради керівники Луцького районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Марія Білоножка та Ядвіга Попіль зустрілися з керівниками освітніх закладів та медичних установ Підгайцівської громади.

Фото без опису

Причиною проведення позачергового засідання з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій в громаді стала епідемічна ситуація з вакцинокерованих захворювань та стан виконання catch-up вакцинальної кампанії серед дитячого населення Підгайцівської ТГ.

Фото без опису

Посадовці поінформували учасників засідання про епідемічний підйом захворюваності з інфекцій, які керуються засобами імунопрофілактики, рівень охоплення щепленнями дитячого населення громади та стан виконання показників наздоганяючої вакцинації.

Фото без опису

За результатами засідання було визначено перелік спільних заходів для усунення  незадовільного рівня охоплення щепленнями дітей громади, які відвідують ЗЗСО та ЗДО Підгайівської громади. 

Фото без опису
Особливу увагу представники емідемнагляду звернули на вакцинальну кампанію проти кору, паротиту та краснухи (КПК).
 
Посадовці нагадали освітянам про необхідність дотримання норм законів України “Про захист населення від інфекційних хвороб”. Комісія рекомендувала Відділу освіти не допускати до очногї форми  навчання у заклади освіти  дітей, які не отримали необхідні щеплення за Календарем профілактичних щеплень без поважних причин.
 
Нагадаємо, що у медичних закладах громади, які входять до структури Підгайцівського ЦПМСД Підгайцівської сільської ради та Луцької ЦРЛ Підгайцівської сільської ради пункти щеплень повною мірою забезпечені вакцинами КПК (проти кору, паротиту і краснухи) виробництва Бельгії. Вакцинація безплатна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних