Пошук

3 липня – Всесвітній день без поліетиленових пакетів

Дата: 03.07.2023 10:21
Кількість переглядів: 119

Всесвітній день без поліетиленових пакетів звертає увагу на важливість збереження навколишнього середовища шляхом відмови від одноразових пластикових пакетів у всьому світі.

Фото без опису

Щорічно виготовляється близько 5 трильйонів пластикових пакетів, а до океану потрапляє 8 мільйонів тон пластику. Поліетилен розкладається у природному середовищі більше 200 років, а пластик – майже 450. Пластикові пакети спричиняють загибель багатьох морських тварин, адже тварини помилково приймають їх за їжу. Про повну або часткову відмову від пластику заявили у понад 40-а країнах світу.

✅У 2021 році в Україні було прийнято закон "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України." Цей Закон спрямований на зменшення обсягу використання в Україні пластикових пакетів, обмеження їх розповсюдження з метою поліпшення стану навколишнього природного середовища та благоустрою територій.

Дуже важливі загальні зусилля по зменшення частки пластику у відходах. Одним із актуальних методів є переробка пластику, що допомагає суттєво зменшити рівень забруднення природи та включає в себе: збирання будь-яких типів пластику, сортування в залежності від типів полімерів, подрібнення та переплавлення на гранули, які можна транспортувати та використовувати для виготовлення будь-яких предметів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних