Пошук

Нагадування та роз’яснення про сигнали «Повітряна тривога» та «Ракетна небезпека»

Дата: 29.06.2023 10:02
Кількість переглядів: 2333

Фото без опису

Різниця у сигналах «Повітряна тривога» та «Ракетна небезпека» полягає в тому, що сигнал «Повітряна тривога» означає, що летить ворожий літак. «Ракетна небезпека» - летить ракета.

Але варто пам’ятати про те, що крилата ракета може вилетіти з літака. Тому, йти в укриття потрібно завжди. І по можливості - бути якнайдалі від будь-якого об’єкта критичної інфраструктури, який може стати ціллю.

Якщо звучить сирена це означає, що є виліт ракети або літака. Військові фіксують маршрут ракети й припускають, що в польоті вона може змінювати свій курс або пропадати з радарів.

У всіх містах, які лежать на шляху ракети, а, може, навіть ліворуч і праворуч від них вмикається повітряна тривога. Адже невідомо, куди впаде снаряд.
Якщо ракета пролетіла Волинську область або була збита в попередніх областях то повітряну тривогу вимикають.

Між моментом фіксації загрози в небі та запуском сирени може минати від декількох секунд до кількох хвилин.

Для цього потрібен лише один телефонний дзвінок спецзв’язком. Потім сирену в потрібних областях вмикає місцева влада.

Як тільки почули звук сирени відразу вимкніть світло, газ та воду, візьміть документи, потрібні ліки, трохи продуктів, води й вирушайте до найближчого укриття.

У разі ж, якщо сигнал повітряної тривоги застав вас вдома, рекомендують скористатися правилом «двох стін». Перша стіна візьме на себе удар, а вже інша – уламки. Не можна стояти біля вікон чи на балконах. Під час тривоги не потрібно виходити із укриття на вулицю. Безпечне місце можна покидати через 15 хвилин після закінчення тривоги або ж якщо ви впевнені, що зовні вже безпечно.

Сирену вмикають завжди, навіть якщо в небі виявлений невеликий ворожий обєкт. Але не завжди можна виявити всі авіазагрози. Ракети — дуже малопомітні й можуть змінювати свій курс.

Якщо літак можна зафіксувати в небі, то відрив ракет від них зафіксувати практично неможливо. А ось люди на землі можуть побачити ракету, бо вона летить дуже низько та огинає рельєф місцевості. Через це її може не збити ППО.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних