Пошук

Обґрунтована позиція Підгайцівської сільської ради щодо неправдивої публікації журналістів VSN

Дата: 22.06.2023 15:04
Кількість переглядів: 753

Журналісти “ВСН”, закидаючи у медіапростір свої припущення під гучним заголовком, намагаються кинути тінь на благородні наміри Підгайцівської громади  забезпечити житлом молодих лікарів Луцької Центральної районної лікарні!

Фото без опису

Відповідно до тристороннього інвестиційного договору між Луцькою центральною  районною лікарнею, Підгайцівською сільською радою та будівельною компанією "Орбітабуд" у селі Липини будуватимуть  багатоквартирні житлові будинки, а частина квартир буде передана Луцькій центральній районній лікарні для забезпечення житлом молодих спеціалістів, яких у медзакладі близько 46%.

Не дивлячись на численні бажання різних підприємницьких структур, забудовників використати цей ласий шмат землі в інших цілях  під індивідуальну забудову, з метою отримання прибутку,  чітка позиція голови та депутатського корпусу була саме збудувати житло для медиків.

З відповідною ініціативою щодо будівництва багатоквартирного житлового будинку з обєктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури на земельній ділянці, що перебуває в постійному користуванні КП “Луцька ЦРЛ” за рахунок коштів інвестора до Підгайцівської сільської ради звернулось керівництво Луцької ЦРЛ для забезпечення житлом працівників медичної галузі, адже у закладі гостро постало питання відтоку кадрів.

 “ Центральна районна лікарня сьогодні виконує важливу місію у реабілітації та лікуванні наших військових і завдання сільської ради - забезпечити спеціалістів житлом, щоб вони могли надавати якісні медичні послуги на місці. Тим більше  це сільська місцевість  і залучити та втримати тут хороших спеціалістів не просто”, - зазначає сільський голова.

  Приватному забудовнику “Орбітабут” дійсно передали в користування 1,4 га землі з дотриманням всіх передбачених законодавством процедур  за результатами інвестиційного конкурсу.

 Однак, очевидно, що деяким забудовникам, у яких на цю ділянку були інші плани не подобаються результати конкурсу, до участі у якому мали можливість подати свої інвестиційні пропозиції всі охочі.

  Тож,  спростовуємо припущення, про які згадують у своїй публікації журналісти “ВСН”:

 - В інвестиційному  договорі немає прямої обіцянки, що квартири підуть медикам, бо забудовник їх зобов'язаний віддати сільській раді.

Відповідно до пункту 1.7. Інвестиційного договору, “Сторони погодили, що Інвестор зобов'язується  за власні кошти та за залучені кошти фізичних і юридичних осіб, своїми та залученими силами й засобами відповідно до умов Договору здійснити реалізацію Інвестиційного проєкту “Забезпечення житлом працівників медичної галузі Підгайцівської сільської ради”, у тому числі забезпечення соціальним та службовим житлом працівників КП “Луцька центральна районна лікарня” Підгайцівської сільської ради, збудувати й ввести в експлуатацію багатоквартирний житловий будинок з об'єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури відповідно до затвердженої містобудівної та проєктно-кошторисної документації, та передати сільській раді квартири (відповідно пункту 1.8 Договору - 9% від загальної площі квартир), а сільська рада та замовник зобов'язуються створити умови для вчасної реалізації Проєкту, тобто - забезпечити соціальним та службовим житлом працівників КП “Луцька центральна районна лікарня Підгайцівської сільської ради

 - Не вказано, яку кількість квартир передадуть медикам 9% чи 1-2.

 У відповідності до пункту 1.8. Договору вказано, що“ Інвестор зобов'язується передати сільській раді протягом 10 робочих днів після отримання права на виконання будівельних робіт 9 %  від загальної площі квартир об'єкта інвестування на підставі експертного звіту щодо розгляду проєктної документації на будівництво, шляхом підписання актів попереднього розподілу квартир. Тобто чітко вказано про 9 %, а це в багатоквартирному будинку явно не 1 чи 2, а не один десяток квартир, виходячи із площі кожної квартири.

 Оскільки на цей час, забудовник ще не отримав право на виконання будівельних робіт, то і кількість квартир, їх квадратура буде визначатись згодом відповідно до пункту 2.4. договору “ Впродовж 10 календарних днів з моменту затвердження проєктної документації, Сторони уточнюють терміни реалізації Проєкту шляхом підписання додаткової угоди до Договору та Акту попереднього розподілу квартир та приміщень об'єкта, які будуть його невід'ємною частиною.”

 На додаток, пунктом 2.6 договору чітко зазначено, що “% квартир не може бути зменшено і передається у повному обсязі за актами остаточного розподілу протягом 30 днів з моменту введення об'єкта в експлуатацію.”

 - Не зазначено, що в актах попереднього розподілу будуть саме медичні працівники, а не хтось інший.

 У пункті 1.8. інвестиційного договору ідеться, що “сільська рада зобов'язується передати Замовнику (тобто ЛЦРЛ) протягом 30 робочих днів квартири шляхом реєстрації майнових прав на Замовника або на фізичну особу, яка перебуває в трудових відносинах із Замовником у встановленому законом порядку.

Квартири передадуть лікарні або безпосередньо її працівникам з дотриманням концепції реалізації проєкту -  “Забезпечення житлом працівників медичної галузі Підгайцівської сільської ради”, а подальший розподіл житлових площ спрямовуватиметься переважно на задоволення житлових потреб працівників КП”Луцька ЦРЛ” та військовослужбовців з числа працівників підприємства.

 - Забудовник передає 9% не всієї площі, а лише квартир.

 Це логічно і тут немає ніяких підводних течій, адже метою реалізації проєкту є саме “Забезпечення житлом працівників медичної галузі Підгайцівської сільської ради.” Тобто предметом договору є квартири, а не вся площа забудови.

 -  9% квартир - це не ринкова пропозиція, а ринкова 12-15%.

 Спірне питання. Відповідно до Положення про проведення інвестиційних конкурсів, затвердженого рішенням Підгайцівської сільської ради від 4.08.22 року №19/5, а також в оголошенні про проведення інвестиційного конкурсу,  прописано, що  частина новозбудованих об’єктів нерухомого майна, яка переходить у власність сільської ради повинна становити не менше 9% від загального розміру корисної площі житлових приміщень (квартир) об’єкта інвестування. Очевидно, що при визначенні такої частки аналізувалась ситуація на ринку. Інших заявок на участь в інвестиційному конкурсі на адресу сільської ради не надходило.

 - Мова іде про будівництво лише двох 9-поверхових будинків, а 1,4 га площі натякають, що будуть інші будинки.

 Відповідно до містобудівної документації на території ЛЦРЛ передбачено будівництво  лише двох багатоквартирних будинків з відповідною супутньою інфраструктурою. Будь-які зміни можливі лише через внесення змін у містобудівну документацію та повинні затверджуватись Підгайцівською сільською радою.

 -  200 млн.  до кишені - пряма маніпуляція та брехня!

 Відповідно до проєкту “Забезпечення житлом працівників медичної галузі Підгайцівської сільської ради” Підгайцівська сільська рада має відношення лише до розподілу 9% житлової площі, тобто квартир для працівників КП ”Луцька ЦРЛ” та військовослужбовців з числа працівників підприємства. Рештою площ розпоряджається інвестор, який преміг в інвестиційному конкурсі. Тому ці звинувачення є не припустимими,  не підтвердженими,  маніпулятивними та побудованими виключно на вигадках автора публікації.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних