Пошук

У Підгайцівській громаді відкрили «Клас безпеки». ФОТО

Дата: 24.05.2023 16:30
Кількість переглядів: 390

Він діятиме на базі Підгайцівського ліцею і став 35-им на Волині. Облаштували спеціалізований освітній простір завдяки зусиллям педагогічного колективу освітнього закладу, ДСНСників та Відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради.

На відкриття класу безпеки до Підгайцівського ліцею завітали  заступниця начальниці Управління освіти та науки Волинської обласної державної адміністрації Тетяна Соломіна, заступник начальника Головного управління ДСНС України у Волинській області Костянтин Романчук,  заступник начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області Віталій Ковальчук, начальниця сектору ювенальної превенції Головного управління Національної поліції у Волинській області Інна Остапович, делегація Воєводської комендатури Державної пожежної служби Республіки Польща в Щетині капітан Пшемислав Віадерський та заступник Підгайцівського сільського голови Леонід Гроголь.

Начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради Жанна Скороход розповіла, що клас безпеки облаштовували власними силами, а тематичні малюнки на стінах малювала вчителька художнього мистецтва Підгайцівського ліцею Оксана Дещинська. Інформаційні стенди щодо мінної небезпеки Підгайцівському ліцею подарували рятувальники, тож просвітницьку роботу серед дошкільнят та ліцеїстів буде проводити простіше.

Класи безпеки – це, в першу чергу інтерактивні класи, технічне оснащення яких дозволяє забезпечити освітній процес та постійну активну взаємодію учнів та вчителів. Тож Підгайцівський клас безпеки облаштували у просторій залі, створивши окремі зони для перегляду відеоуроків та презентацій, зона пожежної безпеки, зона мінної безпеки, зона безпеки життєдіяльності та зона домедичної допомоги. Тематичні куточки оснастили усім необхідним, аби доносити інформацію дітям різного віку.

Перший урок в класі безпеки провели для вихованців Підгайцівського дитсадка "Малятко". Дошкільнята гралися у поліцейських, пригадували правила дорожнього руху та знаки, демонстрували свої уміння переходити дорогу та орієнтуватися за світлофором.

За гарно виконану роботу усі малюки отримали шеврони маленьких офіцерів громади від Поліцейського офіцера Підгайцівської громади Олександра Остапчука. Пізніше малюків чекали розваги на вулиці та спілкування із кудлатим помічником поліцейських – бойовим лабрадором Рексом, який має особливі уміння виявляти наркотичні речовини. Тож і сьогодні він трохи затримався на зустріч з дітьми, адже дорогою йому довелося виконати ще свою безпосередню місію.

Ще один показовий урок з безпеки організували для школярів. Вони разом із псом Патроном дослідили усі зони класу безпеки та успішно виконали завдання, за що отримали від рятувальників солодощі та подарунки. Поліцейські теж підготували сувеніри – браслети - флікери та пояснили, як ними користуватись, аби бути помітними на дорозі у темну пору доби.

На завершення гості та організатори обмінялися позитивними емоціями з приводу співпраці та успішної реалізації ще одного проєкту на території Підгайцівської громади та надали слово польським гостям з Державної пожежної служби Республіки Польща в Щетині

Пшемислав Віадерський зазначив, що візит в школу став для нього несподіванкою і йому приємно, що для українських дітей, рятувальники та поліцейські – своєрідні супергерої. Він високо оцінив роботу педагогічного колективу у підготовці дітей до життєвих небезпек та подарував на пам'ять шеврони свого підрозділу, аби вони нагадували дітям про дружбу держав та рятувальних служб України та Польщі.

Заступниця начальниці Управління освіти та науки Волинської обласної державної адміністрації Тетяна Соломіна звернулася до дітей із порадою - не тільки знати та виконувати правила безпеки, а й бути вчителями для тих, хто ці правила ігнорує. Дорослим наставникам побажала мати такий конструктор LEGO, щоб кожен на своїй посаді зміг будувати щасливе майбутнє для наших дітей.

За співпрацю щодо захисту прав та законних інтересів дітей заступник начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області вручив подяку начальниці відділу освіти, культури, молоді та спорту Жанні Скороход.

Упродовж кількох годин на території Підгайцівського ліцею працювали поліцейські та пожежники зі спецавтомобілями та амуніцією, аби усі охочі діти могли спробувати себе у ролі українських супергероїв, адже у часи війни та рятувальники, і поліцейські стали рятівним колом для людей, які вимушено стали мешканцями територій, на яких не вщухає війна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.