Пошук

Підгайцівська сільська рада відтепер має місто-партнера у Польщі

Дата: 22.05.2023 11:10
Кількість переглядів: 166

Договір про партнерство, співпрацю громад та широких зв'язків між жителями польського міста Тересполь та мешканців Підгайцівської громади днями підписали у Підгайцівській сільській раді.

Бурмістр гміни Тересполь Яцек Данелюк та Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк, заступники сільського голови Валентин Приходько, Леонід Гроголь та Олександр Бляшук обговорили можливості співпраці між громадами, зокрема і в напрямку реалізації спільних проєктів, що можуть покращити жіттєдіяльність обох населених пунктів.

Попри те, що візит польської делегації був короткотривалим, посадовці та депутати гміни Тересполь встигли побувати на фабриці іграшок компанії «Тигрес», оглянути потужності виробництва, дізнатися, як підприємству вдається зберегти робочі місця, про міжнародних партнерів, які забезпечили роботою у перші місяці війни. До слова, саме через логістів «Тигреса» перші гуманітарні вантажі від іноземних партнерів були доставлені у Підгайцівську громаду для потреб внутрішньопереміщених осіб, війських на полігонах, мешканців міст прифронтової зони.

На початку війни гміна міста Тересполь активно долучилася до збору допомоги для українців та передала гуманітарний вантаж у Підгайцівську громаду. Продукти харчування та засоби гігієни Валентин Приходько та Олександр Бляшук завезли у деокуповану Бучу, а військову амуніцію – наколінники, рукавиці, окуляри, турнікети передали військовим.

Співочий колектив Підгайціської громади, напередодні польського Різдва став учасником міжнародного Рідзвяного фестивалю, який відбувався у Тересполі. Тож перш ніж підписати договір про співпрацю і польська, і українська сторона вже були знайомі та співпрацювали у кількох напрямках.

Бурмістр гміни Телесполь Яцек Данелюк керує громадою з 2005 року, це його 4-та каденція на чолі міста, в якому мешкає близько 9000 осіб. Місто знаходиться в прикордонній зоні з Україною та білорусією, тому там дуже чутно, як відбуваються тренування російських і білоруських військових на полігонах.

Польська делегація висловила шану усім військовим, які захищають інтереси не лише України, а й безпеку усіх країн Європейського Союзу. На пам'ять про візит польські гості подарували керівникам Підгайцівської громади керамічних ангелів, аби вони оберігали їх від усіх негараздів. У Тересполі ангели – найпоширеніший сувенір, адже у місті діє хендмейд майстерня, яка стала візитівкою міста. Яцек Данелюк сподівається, що українська делегація прийме його запрошення та завітає у Тересполь до кінця літа.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.