Пошук

 У Підгайцівській громаді планують більше уваги приділити національно-патріотичному вихованню.

Дата: 18.05.2023 10:15
Кількість переглядів: 148

Фото без опису

Для цього у Центр професійного розвитку педагогічних працівників Підгайцівської сільської ради провели тренінг для заступників директорів з навчально-виховної роботи ліцеїв та гімназій Підгайцівської сільської ради.

 Заступниця директора Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Волинської обласної ради Катерина Павлюк ознайомила педагогів з вимогами до організації військово-патріотичного виховання учнівської молоді, краєзнавчо-дослідницької діяльності в закладах освіти.

Фото без опису

З її слів, захищати Батьківщину у перші дні війни пішли свідомі та вмотивовані українці. Аби наступні покоління були готові стати на захист держави, берегти традиції та національну ідентичність держави, потрібно докласти зусиль, аби виховати свідому молодь.

Вона звернула увагу на те, що в освітніх закладах мають розуміти, що до цього процесу потрібно залучати батьків, адже виховання ґрунтується на сімейних цінностях та переконаннях батьків.

Саме тому діяльність Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання побудована на різноманітних заходах, у яких можуть брати участь не лише гуртківці, а і їхні вчителі, батьки чи однокласники.

Фото без опису

Фото без опису

Аби долучити педагогів-організаторів до цікавого дозвілля, яке організовує Волинський центр національно-патріотичного виховання,туризму і краєзнавства, продемонстрували відеоролики з різноманітних заходів, пояснювали основні аспекти та етапи гри «Джура», «Сокіл», «Впоряд», «Ватра», «Таборування», розповідали Правила великої гри: як стати новаком, джурою, молодим козаком, необхідність діяльності Ради ройових та інших форм самоврядування учнів, які можна впроваджувати в шкільному середовищі.

Більшість ігор, які методистка ЦНПВТК Ольга Стеценко рекомендувала для роботи з дітьми, учасники семінару випробовували на собі – це викликало сміх, подив, цікавість.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуПісля підбиття підсумків семінару, всі зійшлися на думці, що туристичний та краєзнавчий напрямок у громаді потрібно розвивати, залучати більше учасників різного віку.

 І обов’язково долучатися до вже традиційного велопробігу до Дня Прапора, який два роки поспіль організовують у Підгайцівській громаді та проїжджають селами громади близько 50 кілометрів.

Усі учасники тренінгу отримали методички Центру патріотичного виховання, набір для гри «Криївка», що є українським прототипом гри «Мафія», туристичний путівник із найпопулярнішими маршрутами Волині та програму з переліком заходів національно-патріотичного виховання, що відбуваються в області.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних