Пошук

Колектив відділу соціального захисту населення Підгайцівської сільської ради вчився працювати у Єдиній інформаційній системі соціальної сфери

Дата: 16.05.2023 15:03
Кількість переглядів: 140

Єдина інформаційна система соціальної сфери (ЄІССС) допоможе налагодити пряму електронну комунікація між людиною, що потребує допомоги та державою

Фото без опису

Спеціаліст відділу соціального захисту населення Підгайцівської сільської ради Ірина Томчук, фахівець із соціальної роботи Оксана Патрай та начальник відділу  Катерина Голубович 16 травня пройшли навчання на базі державного підприємсва «Інформаційно - обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України».

Фото без опису

Методисти центру розповіли як потрібно працювати у Єдиній інформаційній системі соціальної сфери (ЄІССС) в частині внесення та опрацювання Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг. 

ЄІССС призначена для накопичення, зберігання та автоматизованого оброблення інформації щодо соціального захисту населення. 

Система забезпечує можливість централізованого приймання та розгляду заяв про надання різних видів соціальної підтримки, їх призначення, нарахування та виплату. 

Фото без описуФото без опису

Держателем ЄІССС є Міністерство соціальної політики України.

Із впровадженням Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС) стара система, яка всі 30 років незалежності України змушувала людину для звернення по соціальну допомогу від держави збирати численні довідки, вистоювати у чергах, а потім місяцями очікувати на рішення, відійде в минуле. 

Людина подає заяву до виконавчого органу територіальної громади або до Центру надання адміністративних послуг, або на портал Дія – як кому зручніше. 

В результаті можна звернутись за допомогою, не виходячи з дому, та отримати її через декілька днів. 

Перевірка даних, визначення права на допомогу та формування виплатних документів відбувається в автоматичному режимі.

Таким чином, весь процес від подання заяви до отримання допомоги триває 1-2 дні, а замість 9-10 фахівців обробкою справи людини займаються лише 3 спеціалісти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних