Пошук

У Підгайцівській громаді відгримів "Підгайці-фест 2023". ФОТО. ВІДЕО

Дата: 08.05.2023 18:46
Кількість переглядів: 444

Фото без опису

«Підгайці-фест 2023» зібрав на сцені Романівського будинку культури понад 100 юних танцівників з усіх куточків Підгайцівської громади. Благодійний фестиваль танцю у громаді започаткував Центр культури, туризму, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради, залучивши до участі хореографічні колективи восьми будинків культури.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Концертні номери представляли вихованці із сіл Підгайці, Липини, Піддубці, Пальче, Борохів, Гаразджа, Лище та Звірів. Глядачі невтомно підтримували юних артистів, адже через пандемію та війну на сцену дехто виходив вперше. Однак на сцені всі хвилювання зникали й глядачі насолоджувалися дійством, у якому брали участь діти віком від 5 до 16 років.

Містичне танцювальне дійство, від якого бігали мурашки по тілу, представила студія танцю «Перлина» із села Борохів, проілюструвавши пісню «Буде тобі, враже, так як відьма скаже».

Керівнику колективу Андрію Гундеру вдалося завоювати увагу глядачів емоційним наповненням, тож номер не лишив байдужим нікого. Чоловічий погляд на естетику хореографічного номеру з відьмацьким підтекстом вдало був переданий різноманітними деталями – від макіяжу, акторської гри, до костюмів та інших атрибутів, які створили магічну атмосферу.

 

Ансамбль танцю «Соняшник», який діє у клубі села Гаразджа, представив кілька номерів. Руслан Горохоль, разом зі своїми вихованцями порадували публіку драйвовим хіп-хопом та чуттєвим танцем з елементами акробатики на музику хітової композиції «Думи мої».

Зразковий аматорський ансамбль танцю «Гармонія» під керівництвом Тетяни Салімухи підготував традиційний Єврейський танець та танець-посвяту усім українкам, які чекають із війська рідних чоловіків.

Хореографія у  поєднанні з вдало підібраними музичними композиціями змушувала співпереживати та ледь стримувати сльози.

Ансамбль танцю «Крутях», разом з Іриною Максимовою, що діє при Липинському будинку культури продовжили тему непростої долі українців під час війни й представили увазі чуттєвий контемп, що зворушував та спонукав замислитися над тим, що важкі часи простіше пережити лише тоді, коли люди підтримують один одного, об’єднуються навколо однієї мети.

Звірівські малюки, разом із наставницею Тетяною Качур, підготували танцювальні номери «Василина» та «Черевички». Попри те, що це був їх перший виступ на великій сцені, вони викликали гучні аплодисменти зали.

 

Патріотичний номер підготували танцівниці новоствореного колективу «Незламні», який діє у будинку культури села Пальче Хорлупівського старостинського округу під керівництвом Надії Ковальчук.

Окрасою вечора стали традиційні українські танці у виконанні вихованців Дарії Андросюк - танцювального колективу «Аделіта» із села Романів та Зразкового ансамблю танцю «Вишиванка» Лищенського будинку культури під керівництвом Наталії Костенко.

 

Завершився фестиваль танцю композицією «Алилуя» у виконанні танцювального колективу «Зорецвіт» Піддубцівського будинку культури, яких навчає танцю Марія Щербатюк.

 

 

Заступник Підгайцівського голови Леонід Гроголь привітав усіх учасників на сцені Романівського будинку культури, подякував організаторам, наставникам та юним артистам за чудове дійство. Директорка Центру культури, туризму, молоді та спорту Тетяна Ковжук відзначила усіх учасників Фестивалю танцю «Підгайці-фест 2023»  пам’ятними грамотами та кубками.

У скриньку для збору коштів для ЗСУ глядачі вкинули 2300 гривень, їх організатори спрямують  на допомогу воїнам з Підгайцівської громади.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних