Пошук

У Підгайцях до Дня кондитера влаштували смачний майстер-клас

Дата: 03.05.2023 14:45
Кількість переглядів: 178

Фото без описуТортики в стаканчиках, "Мохіто" та глазуроване печиво смакували та виготовляли старшокласники Підгайцівського ліцею під час майстер-класу до Дня кондитера, який підготували для них студенти Фахового коледжу технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки, спеціальності «Харчові технології».

Школярі самотужки виготовляли десерти, поєднуючи, заздалегідь для них приготовані, бісквітні крихти, ягідні начинки та сирний крем.

Хтось, послухавши наставництво студентів-кондитерів, скрупульозно підійшов до справи, хтось керувався внутрішнім чуттям, поєднуючи смачні інгредієнти, але усі отримали масу задоволення та самі ж і дегустували свої міні-тортики.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Із захопленням слухали про приготування відомого літнього коктейлю «Мохіто», декорування бокалів, технології, які використовують бармени, аби різні рідини не змішувались в одному бокалі та мали естетичний вигляд.

Найініціативніші бралися до роботи – перетирали з цукром листя м’яти, міксували це все із лимоном, льодом , «Спрайтом» - і пригощали однокласників та вчителів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Директорка ліцею Лариса Ляшук каже, що співпраця школи та фахового коледжу дуже цінна, адже дає можливість учням зрозуміти, що час, коли їм доведеться визначатись із фахом, вже близько.

Серед студентів Фахового коледжу технологій, бізнесу та права щороку є випускники Підгайцівського ліцею і вони чудово себе заявляють. Тож подібні заходи, що знайомитимуть старшокласників із різноманітними професіями, будуть організовувати й надалі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Голова циклової комісії харчових технологій та готельно-ресторанної справи Тетяна Новосад розповідає, що їхні студенти вже на третьому курсі поєднують навчання з роботою, їх охоче запрошують на практику готельно-ресторанні комплекси, де вони часто залишаються на роботу.

До війни студенти спеціальності «Харчові технології» займали призові місця на всеукраїнських та міжнародних чемпіонатах, дивували іноземців українськими стравами на новий лад.

Працевлаштування випускників Фахового коледжу технологій, бізнесу та права – на рівні 90%. Ще з студентських парт їх намагаються залучити на роботу, адже рівень підготовки підходить навіть найвибагливішим шефам.

До закінчення коледжу більшість студентів мають хорошу практику і оплачувану роботу, декому вдається досягти кар'єрного росту і займати менеджерські посади.

У коледжі чимало факультетів, є можливість вступу на державну форму навчання.

 Студентське життя насичене подіями, а навчальний процес відбувається у сучасно обладнаних аудиторіях, кухні-лабораторії та навчальному ресторані під керівництвом висококваліфікованих викладачів.

Найкращі заклади обласного центру охоче беруть на практику студентів спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа».

Тож є нагода ознайомитись із роботою навчального закладу та придивитись до спеціальностей, адже тут готують не лише барменів, кондитерів та кухарів, а й юристів , і менеджерів з торгівлі, або бухгалтерів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних