Пошук

У Підгайцівській громаді провели реквієм в пам’ять про жертв Чорнобильської трагедії

Дата: 25.04.2023 12:26
Кількість переглядів: 309

Фото без опису Близько пів сотні старшокласників Липинського ліцею прийшли поспілкуватися з ліквідаторами аварії на Чорнобильській атомній станції – Ігорем Тальком та Миколою Дарчиком, який нині очолює Спілку чорнобильців у Луцькому районі у місцевий будинок культури. Тут для гостей працівники Центру культури, туризму, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради підготували годину реквієм «Чорнобиль вічно будем пам’ятати».

Микола Дарчик ознайомив дітей із масштабами трагедії, перерахувавши статистичні дані щодо ліквідаторів, які продовжують мешкати на території Волині та Луцького району, однак зазначив, що наслідки опромінення не пройшли безслідно – щодня в України помирає один ліквідатор ЧАЕС, та й на Волині щороку кількість чорнобильців  зменшується.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуІгор Талько поділився своїм ліквідаторським досвідом, оскільки в зону ураження потрапив зовсім юним, одразу після захисту диплома і пробув там трохи понад місяць, хоча анонсували, що працювати у зоні найбільшої радіаційної небезпеки можуть лише люди від 45 років, які вже мали досвід батьківства.

Вихованці театрального гуртка при Липинському будинку культури підготували інсценівку про дітей, які зустріли радіаційну тривогу за іграми у власному дворі та не зовсім зрозуміли, яка біда насувається і що їм назавжди доведеться покинути власні домівки, садки та школу.

Микола Дарчик та Ігор Талько подякували організаторам за запрошення та шану, адже з кожним роком, який відділяє нас від трагедії, про ліквідаторів та жертв аварії на атомній станції згадують все рідше.

Тетяна Горлач та Ганна Левчук вручили гостям букети нарцисів та брендовані сувеніри Підгайцівської громади, адже квіти – символ продовження життя. Побажали їм міцного здоров'я та перемоги, бо радіти життю по-справжньому можна лише під чистим, мирним небом.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних