Пошук

Про почесне звання України "Мати-героїня"

Дата: 12.04.2023 09:55
Кількість переглядів: 106

У 2004 році Законом України "Про державні нагороди України" з метою піднесення престижу материнства було засновано почесне звання України "Мати-героїня"?

Фото без опису

Це звання присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законом порядку, та які внесли значний особистий внесок у виховання дітей, створення сприятливих умов для здобуття ними освіти, розвитку їх творчих здібностей.

У 2021 та 2022 роках Національна соціальна сервісна служба схвалила подання на присвоєння почесного звання понад 2800 жінок з різних регіонів України. Це чудовий спосіб визнати та відзначити важливу роль, яку матері відіграють у нашому суспільстві.

Нацсоцслужбою розглянуті та погодженні клопотання про присвоєння почесного звання України „Мати-героїняˮ протягом 2021 року 1 977 жінкам. Найбільше кандидаток було з Волинської (335 жінок), Львівської (195 жінок), Чернівецької (151 жінка) областей. У 2022 році погодженні клопотання стосовно 847 жінок. Найбільше з Рівненської області – 170 жінок, Волинської – 158, Львівської – 85 жінок.

Інформує Національна соціальна сервісна служба


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних