Пошук

Чи повернуть Ківерці котельні та майно амбулаторій Підгайцівській громаді? Справа у виконавчій службі

Дата: 04.04.2023 15:15
Кількість переглядів: 312

Рішення Господарського суду щодо скандальних котелень та майна медзакладів Підгайцівської сільської ради, які безпідставно віддали Ківерцям, набуло законної сили.

Наказ про примусове виконання рішення про розгляд Луцькою райрадою пропозиції Підгайцівської сільської ради передати у комунальну власність громади майно Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги, направили до виконавчої служби.

Про це повідомив заступник Підгайцівського сільського голови Валентин Приходько.

Луцька районна рада не оскаржувала рішення від 6 лютого 2023 року, яким Господарський суд Волинської області задовольнив вимоги Підгайцівської сільської ради, визнав незаконним та скасував рішення Луцької районної ради «Про передачу комунального некомерційного підприємства «Луцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Луцької райради зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Луцького району у комунальну власність Ківерцівської міської територіальної громади».

З його слів, Підгайцівська сільська рада передала на виконання відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції рішення суду.

Нагадаємо, суд зобов’язав Луцьку районну раду на черговій сесії розглянути пропозицію Підгайцівської сільської ради щодо передачі у комунальну власність Підгайцівської сільської територіальної громади рухоме і нерухоме майно Луцького районного центру медико-санітарної допомоги, майна та будівлі Піддубцівської та Липинської амбулаторій, Романівського, Гаразджинського, Звірівського, Веснянківського, Борохівського ФАПів, майна та будівлі двох котелень, які обслуговують Луцьку центральну районну лікарню (с.Липини) та Піддубцівський ліцей (с. Піддубці).

Ці будівлі та майнові права на них, всупереч законодавству, були передані Луцькою районною радою у власність Ківерцівської міської ради.

Очікується, що депутатський корпус прийме рішення щодо включення Підгайцівської сільської ради до складу засновників Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги та передачу у власність громади рухомого і нерухомого майна та об’єктів спільної власності територіальних громад, які знаходяться на її території Підгайцівської громади та задовольняють потреби виключно її мешканців.

Мова йде про котельні у селах Липини та Піддубці, медичні установи у Липинах, Піддубцях, Звірові, Романові, Борохові, Пальче, Веснянці, Гаразджі.

Валентин Приходько зауважує, що через неправомірні дії посадовців Луцької райради мешканці вищезгаданих сіл довгий час не отримували належного медичного обслуговування, а Піддубцівська амбулаторія більше пів року була без сімейного лікаря.

Фельдшерські пункти у селах Гаразджа, Пальче, Хорлупи та Веснянка взагалі припинили своє існування, працівників Ківерцівська первинка звільнила ще влітку.

Підгайцівській сільській раді вдалося зберегти працівників та працевлаштувати звільнених ківерцівською владою медиків у Романові, Піддубцях, Звірові та Борохові. Нині вони працюють у Підгайцівському центрі первинної медико-санітарної допомоги.

 У Піддубцівську амбулаторію знайшли лікаря-терапевта та сімейного лікаря, які разом із фельдшерами надають медичну допомогу у повному обсязі. Однак правова колізія, яка виникла внаслідок порушення законодавства Луцькою районною радою щодо передачі майна громадам, досі не дозволяє повноцінно налагодити роботу окремих медичних закладів, тож Підгайцівська сільська рада змушена розв'язувати майнові питання через суд та виконавчу службу.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.