Пошук

"Ну що б, здавалося, слова": у клубі села Гаразджа відбулась поетична зустріч

Дата: 21.03.2023 18:13
Кількість переглядів: 192

21 березня, у Всесвітній день поезії, у клубі села Гаразджа провели зустріч з місцевими представниками поетичного мистецтва “Ну що б, здавалося, слова....”

"Поезія - це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі" - словами Ліни Костенко розпочала мистецький захід ведуча Тетяна Горбач, на який зібралися місцеві майстри слова, представники культури, мережі бібліотек Підгайцівської сільської ради, школярі Гаразджанської гімназії, мешканці села, гості.

В цей день словами поезії, прози та пісні торкалися найпотаємніших струн людської душі, згадуючи про війну і такий омріяний Мир, наших захисників, рідну українську мову, матерів, українську жінку, доньку.

Центр культури зібрав у будинку культури поетів та поетес з усіх куточків громади: Баранюка Ігора Івановича з Липин, Кравчук Антоніну Петрівну з Гаразджи, Бондар Лесю Петрівну зі Звірова, Василевську Лукію Володимирівну з Підгайців, Назарук Євгенію Іванівну з села Лище, Михалевич Лідію Петрівну з Романова.

До учасників зустрічі рядками поезії Лідії Михалевич звернулася Тетяна Горбач, адже її душевні твори про мову і людські почуття торкаються найпотаємніших струн душі: "Моя ти рідна мова- чиста й бездоганна....Тобі, рідна жить повік у нашій державі.."

Автори Підгайцівської громади розповідали про свої напрацювання, демонстрували власні збірки, а для жіночої аудиторії, з вуст  Баранюка Ігора Івановича звучали вірші та пісні інтимної лірики під акомпонемент гітари.

Протоєрей Андрій Мовчанюк не лише спільною молитвою благословив мистецький захід, а й представив свій власний вірш про доньку.

На завершення заходу, директорка Центру культури, туризму молоді та спорту Тетяна Ковжук висловила слова вдячності нашим захисникам та всім учасникам зустрічі за можливість доторкнулись до прекрасного та подарувала творцям української поезії брендовані записники.

“Ви несете мелодійне українське слово серед людей та сприяєте зростанню свідомої, патріотичної, талановитої молоді. Дякуємо за таку можливість поспілкуватися та поділитися нашим поетичним скарбом”, - підсумувала ведуча, Тетяна Горбач.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.