Пошук

В одному з освітніх закладів Підгайцівської громади облаштують «Клас безпеки»

Дата: 15.03.2023 15:12
Кількість переглядів: 163

Простір, у якому будуть зібрані усі методичні матеріали та засоби для проведення інтерактивних занять, що допомагають зберегти життя та навчитися правильно діяти у надзвичайних ситуаціях, облаштують у Підгайцівському ліцеї.

Зі слів начальниці відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради Жанни Скороход, «Клас безпеки» - це педагогічна технологія, яка забезпечує формування у дітей та молоді знань необхідних навичок та компетентностей з питань безпеки життєдіяльності. Ця технологія базується на отриманні знань щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги.

Про реалізацію проєкту «Клас безпеки» у Підгайцівській громаді рятувальники Луцького районного управління домовились під час робочої зустрічі, яка днями відбулась у відділі освіти. Керівництво Головного управління ДСНС у Волинській області та Підгайцівська сільська рада ще до початку повномасштабного вторгнення росії, підписали Меморандум про співпрацю, однак проєкт вирішили запустити лише зараз.

Тому на базі навчального закладу облаштовується простір, у якому діти черпатимуть необхідну інформацію, яка дозволить почуватися впевненіше за будь-яких умов, адже під час занять діти зможуть отримати чіткі інструкції, як діяти, аби зберегти собі життя та допомогти іншим.

Використовувати матеріальну та методичну базу «Класу безпеки» зможуть усі освітні заклади громади – від дитсадків до гімназій, ліцеїв та позашкільних об’єднань.

Разом з тим, в освітніх закладах Підгайцівської громади планують відновити діяльність дружин юних пожежників-рятувальників. Ця організація створена для формування у дітей та молоді знань про протипожежну безпеку, надання першої допомоги та рятування життів під час пожеж. Юні рятувальники часто проводять конкурси веселих та кмітливих (КВК), де через жарти, акторську гру та інші творчі прояви пропагують серед дітей дотримання правил поводження з небезпечними предметами, вогнем тощо.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.