Пошук

Вихователі Підгайцівської громади обговорили стандарти якості освіти

Дата: 07.03.2023 16:35
Кількість переглядів: 174

Фото без опису

У Підгайцівській сільській раді відбулось засідання методичного об’єднання керівників закладів дошкільної освіти та вихователів на тему «Сучасне дошкілля: проблеми, виклики, реалії».

Освітяни обговорили  професійний стандарт вихователя, особливості формування компетентностей у дошкільнят через застосування різних методик, технологій та технік.

Багато уваги приділили питанню розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах дошкільної освіти. Розглянули компоненти внутрішньої системи забезпечення якості освіти (ВСЗЯО), моделі, які може обрати заклад для здійснення самооцінювання, обговорили стратегію розвитку закладу. 

Директорка Центру професійного розвитку працівників Підгайцівської сільської ради Світлана Зінкевич наголосила, що завдяки розбудові ВСЗЯО, заклад може втілити у життя стратегію розвитку.

Фото без опису

Фото без опису

Свої напрацювання щодо екологічного виховання дошкільнят представила вихователька Підгайцівського ЗДО «Малятко» Оксана Соловонюк.   Її методичні розробки цього річ братимуть участь в обласному конкурсі «Творчі сходинки» у категорії «Дошкільне виховання».                                                         

Вона розповіла про найвдаліші екопроєкти, втілені на практиці  - «Город на підвіконні», «Україна без сміття», які дуже сподобались дітям. Минулого року на території дитсадка, разом із малюками, облаштували справжні городи, на яких висіяли різноманітні городні культури, доглядали за ними увесь сезон та збирали врожай. Дітям дуже подобалось спостерігати, як квітують та плодоносять огірочки, кабачки, росте морква та бурячок. Ще цікавіше було смакувати салатами із вирощених овочів.

У дитсадку проводять екскурсії на фермерське господарство, де діти можуть побачити процес вирощення рослин у промислових масштабах. У кожному кабінеті є акваріум з рибками, папужки та навіть 10-річна черепаха, за якими доглядають діти.

Фото без описуВихователька  Липинського дитсадка "Оленька" Наталія Мамчур представила колегам авторську методику із використанням казок у виховному процесі. Ці напрацювання стали основою її професійного портфоліо, тож на цьому прикладі директорка Центру професійного розвитку працівників Підгайцівської сільської ради пояснила особливості оформлення портфоліо під час підготовки до атестації, яка є обов'язковою для вихователів і проводиться не рідше одного разу на 5 років.

Фото без опису

Фото без опису

На завершення методоб’єднання, заступник Підгайцівського сільського голови Валентин Приходько обговорив із керівниками дошкільних закладів проблеми, з якими стикнулись окремі садки через відсутність укриттів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних