Пошук

НСЗУ ставить у приклад Підгайцівську громаду

Дата: 15.02.2023 15:39
Кількість переглядів: 243

Допис про успішний досвід співпраці влади та керівників медичних закладів Підгайцівської громади  у рубриці #ВідповідальнеЗасновництво підготували на сторінці Національної служби здоровя України.

На сторінці НСЗУ зазначають, що Луцька центральна районна лікарня перейшла до Підгайцівської громади від районної ради. Понад рік, як її утримання стало відповідальністю громади. З того часу громада фінансує комунальні послуги, оплачує ремонти та поточні витрати медзакладу, виділяє кошти на закупівлю обладнання, зокрема, на пересувний рентген-апарат та КТ.

Щороку до районної лікарні госпіталізується понад 6 тис пацієнтів, в тому числі й з інших громад Луцького району. Торік лікарня отримала від НСЗУ понад 99 млн грн за надані пацієнтам послуги.

Лікарня надавала послуги за 21 пакетом медичних послуг, серед яких пріоритетні напрями - лікування інсульту, медична допомога при пологах, рання діагностика онкології.

Серед пріоритетних напрямів розвитку медзакладу було відкриття реабілітаційного відділення, придбання гістероскопа, удосконалення роботи інсультного центру.

У листопаді 2022 року лікарня уклала договір з НСЗУ на новий напрям комплексної реабілітації. У цьому році надаватиме послуги реабілітації за двома новими пакетами - стаціонарної та амбулаторної реабілітації. Адже саме ця послуга є особливо затребуваною через війну і є пріоритетною у Програмі медичних гарантій 2023.

Заступник Підгайцівського сільського голови Валентин Приходько розповів, що між місцевою владою та керівником Луцької центральної районної лікарні налагоджена тісна співпраця. З будь-яким проханням він звертається до керівництва та депутатського корпусу, вони ж переважно йдуть на зустріч. Проблем з утриманням лікарні не виникає. Керівництво лікарні звітує про свою роботу перед громадою і спільно визначає напрями подальшого розвитку.

Середня зарплата лікарів спеціалізованого медзакладу - 23,6 тис. грн, середнього медичного персоналу - 15,3 тис грн.

Немає нестачі кадрів і у центрі первинної допомоги. Після того, як юридично медзаклад перейшов до громади, вдалося залучити потрібну кількість лікарів. Адже покращили умови - запропонували конкурентну зарплату.

Зараз сімейні лікарі Підгайцівського центру первинної медико-санітарної допомоги виїжджають на прийом у села громади. Графік виїздів складають спільно зі старостами сіл. Лікарі укладають декларації з мешканцями, консультують.

“Зараз наша увага спрямована на надання якіснішої допомоги мешканцям сіл. Громада чимала - 25 тис населення. За кошти громади утримують ФАПи, в яких працюють фельдшери. Там проводять прийом сімейні лікарі”, - розповідає Валентин Приходько.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.