Пошук

Вокальний ансамбль Підгайцівського центру культури підкорив українськими колядками серця польських глядачів

Дата: 31.01.2023 08:56
Кількість переглядів: 253

28, 29 січня 2023 року у польському місті Тересполь Люблінського воєводства проходив XXVI Міжнародний фестиваль східнослов’янських колядок, який є одним із найпрестижніших заходів такого типу в цій частині Європи.

Фото без опису

Цьогоріч, організатори міжнародної події у Міському центрі культури, спорту та відпочинку міста Тересполь приймали нові хори та колективи з найвіддаленіших куточків Польщі, Словаччини, Румунії та України, які дивували тереспольську публіку колоритними виступами та неповторним співом.

Фото без опису 

Заступник Підгайцівського сільського голови Валентин Приходько розповів, що колись у складі одного із Волинських хорів і сам був учасником різдвяного фестивалю у Тересполі. Після цього минуло багато років і з місцевою владою прикордонного польського міста, вже на посаді голови Луцької районної ради, йому вдалось налагодити дружні дипломатичні стосунки. Завдяки чому, від початку війни Підгайцівська громада отримала гуманітарний вантаж з військовою амуніцією та продуктами харчування, які частково відправили у деокуповану Бучу. Не випадковим було й запрошення підгайцівських солістів на сцену Тересполя.

Підгайцівську територіальну громаду представив аматорський ансамбль КЗ "Центру культури туризму, молоді та спорту" у складі  Тетяни Горбач, Ольги Драницької, Леоніда Романюка, Наталії Саковець, Галини Степанюк, Лариси Стернійчук,  Віталія Шкорупського та баяніста - Василя Суворова.


Глядачі гучними оплесками та вигуками "Браво" зустріли виступи артистів Підгайцівської громади, які презентували колядки "Добрий Вечір тобі, пане господарю", "Слава богу на висоті", "Во Вифлеємі стала новина" та "Спи Ісусе, спи". 


Наприкінці виступу,  представникам колективу вручили подяку за участь та подарунок від організаторів.

Фото без опису
Українські колядки неповторні, щирі, мелодійні та глибокі змістом, тому Різдвяні віншування у виконанні учасників фестивалю так гарно зустрічають глядачі, а обмін різдвяними традиціями різних країн сприяє зміцненню міжнародних зв’язків та підтримки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних