Пошук

У Липинах працює волонтерський штаб із виготовлення окопних свічок

Дата: 24.01.2023 12:03
Кількість переглядів: 438

Як звичайна бляшанка перетворюється на джерело тепла, у Липинському старостинському окрузі знає і дорослий і малий, адже від малого до великого, усі задіяні у зборі матеріалів для їх виготовлення!

Фото без опису

 

За період різдвяних святок вдалося знову зібрати чимало бляшанок, опалки від свічок, картон. Усе приносять батьки дитячого садочку Оленька, Липинського ліцею, до збору долучилися церкви, що знаходяться на території села, усі небайдужі жителі, які хочуть допомогти нашим захисникам та захисницям. Віск принесли пасічники, хтось – у відрах, хтось – залитий пластами. А от на парафін люди збирають гроші, замовляють та приносять до старостату.

Фото без опису

Якось за один вечір пану Олександру, який організовував збір коштів, вдалося зібрати понад 8 тисяч гривень, на які закупили 100 кг. парафіну. Окопні свічки з тієї партії відправили через волонтерів гуманітарної місії «На щиті» на передову. А ще, зігрівали свічки, виготовлені у Липинському старостаті, наших захисників у Мар’їнці та Авдіївці, під Куп’янськом та у Лимані. Часто працівники старостату передають їх “Новою поштою”, або ж нашим захисникам, які приходять на ротацію.

Фото без опису

Збір матеріалів, який ведеться зараз у громаді допоможе знову розпочати роботу з виготовлення окопних свічок, яке налагодили працівники Липинського старостату. Адже, на сьогодні альтернативи окопним свічкам, на жаль, немає. Вони горять від двох до семи годин, а деякі й більше. За цей час можна багато чого зробити: підсушити одяг, зігріти руки, зробити каву, розігріти банку тушкованки та перекусити.

Фото без опису

 

А ще, жителі Липинського старостату постійно збирають кошти на виготовлення пічок, на викуп хімічних грілок та на інші потреби наших захисників!

 

Вдячні кожному, хто не стоїть осторонь та допомагає нашим захисникам та захисницям наближати Перемогу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних