Пошук

Директор Інклюзивно-ресурсного центру Підгайцівської громади розповів як заклад діяв у рік війни

Дата: 17.01.2023 16:32
Кількість переглядів: 534

Фото без описуДиректор Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр Підгайцівської сільської ради Волинської області» прозвітував про роботу центру за 2022 рік під час засідання виконавчого комітету Підгайцівської сільської ради 10 січня.

Фото без описуПосадовець нагадав, що головними завданнями ІРЦ є своєчасне та якісне визначення в дітей особливих освітніх потреб та надання закладам освіти і батькам рекомендацій, які допоможуть здобувачам реалізувати право на освіту.

Реалізація права осіб з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти забезпечується шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки їх розвитку та забезпечення їх системного кваліфікованого супроводу фахівцями центру:

  • практичним психологом,
  • вчителем-логопедом,
  • вчителем-дефектологом,
  • вчителем-реабілітологом.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

У центрі обладнані просторі кабінети, які сучасно оформлені, забезпечені якісним освітленням, оснащені дитячими і дорослими меблями, обладнанням для кабінету лікувальної фізкультури, корекційно-розвитковим обладнанням, дидактичним матеріалом, необхідним багатофункціональним обладнанням.

Оплата праці педагогічних працівників інклюзивно-ресурсного центру здійснюється з освітньої субвенції. Коштом місцевого бюджету Підгайцівської територіальної громади у 2022 році на потреби центру було спрямовано 149 109 грн.

Нагадаємо, що Інклюзивно-ресурсний центр обслуговує Підгайцівську та Боратинську територіальні громади, а утримання комунальної установи здійснюються з місцевого бюджету двох громад на умовах співфінансування відповідно до кількості дітей з особливими потребами, які проживають на території цих громад та користуються послугами центру.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуСтаном на 20 грудня 2022 року на обліку у центрі перебуває 252 дитини.

За звітний період фахівці центру провели 79 комплексних оцінок розвитку.

Відповідно до рекомендацій центру інклюзивне навчання у 2022-2023 навчальному році було організовано для 49 дітей у дев'яти ЗЗСО та трьох ЗДО Підгайцівської громади в 32 інклюзивних класах та 4 інклюзивних групах. Для трьох дітей з ООП в закладах освіти здійснюють педагогічний патронаж.

За 2022 рік 11 комплексних психолого-педагогічних оцінок розвитку було здійснено за місцем проживання (перебування) дітей, для чого використовується автомобіль спеціального призначення.

Фото без опису

Юрій Туровський розповів, також, що значна увага в ІРЦ приділяється підвищенню професійного рівня фахівців та методичній допомозі педагогічним працівникам закладів освіти.

Інформація про діяльність комунальної установи висвітлюється на офіційному сайті та сторінці центру у мережі Фейсбук.

Детально зі Звітом про діяльність установи"ІРЦ Підгайцівської сільської ради Волинської області" у 2022 році можна ознайомитись за посиланням: https://rada.info/.../e96e228e384c7f71b93812514e14218c.pdf

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних