Пошук

Нагадуємо: в період проведення зимових свят 2023 року діє комендантська година, а використовувати новорічні салюти заборонено

Дата: 27.12.2022 16:16
Кількість переглядів: 196

Фото без опису

Луцьке районне управління поліції попереджає про необхідність дотримання правопорядку в період проведення зимових свят 2023 року.

Це стосується, в першу чергу - дотримання всіх вимог воєнного стану, зокрема, комендантської години і заборони на використання піротехнічних засобів.

Нагадуємо, що комендантська година на Волині триває з опівночі до 5-ї ранку - це період, на який діє заборона перебування людей на вулицях та інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень.

Фото без опису

Громадське місце - це частина будь-якої будівлі, споруди, яка доступна для населення вільно чи за запрошенням або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під'їзди, а також підземні переходи, стадіони.

 Таким чином, приміщення закладів ресторанного господарства також є громадським місцем, а тому перебування осіб у них в період дії комендантської години є порушенням.

Поліцейські будуть перевіряти людей, документи, за відсутності яких - доставлятимуть їх в підрозділи для встановлення особи чи для перевірки.

Поліція нагадує, що реалізація та використання піротехнічних засобів заборонені по всій території України, а тому, поліція буде жорстко реагувати у разі виявлення випадків їх продажу чи застосування.

✔️Нагадуємо, що відповідно до ст. 9 Закону України "Про правовий режим воєнного стану", органи місцевого самоврядування і далі здійснюють повноваження, надані їм конституцією України , цим та іншими законами.

✔️Відповідно до ст. 8 Закону України "Про правовий режим воєнного стану", військове командування разом із військовими адміністраціями можуть самостійно або із залученням органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування запроваджувати та здійснювати в межах тимчасових обмежень конституційних прав і свобод людини і громадянина, а також, прав і законних інтересів юридичних осіб, передбачених указом президента України про введення воєнного стану, ряду заходів правового режиму воєнного стану, серед яких - запроваджувати у порядку, визначеному КМУ, комендантську годину, а також встановлювати режим світломаскування.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних