Пошук

В двох освітніх закладах Підгайцівської громади з'явиться "вихователь безпеки"

Дата: 26.10.2022 16:40
Кількість переглядів: 283

Фото без опису

Підгайцівська громада стала учасником пілотного проєкту «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі».

Він реалізується в межах профілактичного проєкту  щодо виявлення негативних ризиків  у дитячому середовищі.

Як пояснили ювеніали Головного управління Національної поліції України у Волинській області, «вихователь безпеки» – це комунікатор у громаді між освітнім закладом та правоохоронцями для захисту учнів, батьків та вчителів. Безпековий проєкт покликаний як виявити проблематику в освітньому середовищі, так і вирішити її.

Йдеться про жорстоке поводження з учнями та вчителями, приниження їхньої честі та гідності, булінг, суїцидальна, девіантна  поведінка дітей, залучення учнів до деструктивних молодіжних груп, вживання в приміщеннях закладу освіти чи прилеглих територіях алкогольних напоїв, тютюнових виробів тощо.

Меморандум про співпрацю та партнерство між Головним управлінням Національної поліції України у Волинській області, Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області, Підгайцівською сільською радою та Управлінням освіти, науки Волинської обласної державної адміністрації підписали 25 жовтня 2022 року.

Спеціаліст з безпеки  в освітньому середовищі буде відповідати за комунікацію між освітнім закладом та правоохоронцями, рятувальниками, аби попереджати та виявляти негативні тенденції серед школярів.

Проводитиме інформаційно-просвітницькі кампанії для педагогічних працівників з питань забезпечення безпеки в освітньому середовищі дбатиме про виявлення, припинення й усунення негативних явищ та їх шкідливих наслідків щодо безпеки учнів.

Заступник Підгайцівського сільського голови Валентин Приходько розповів, що в рамках пілотного проєкту, "вихователь безпеки"  опікуватиметься Підгайцівським та Липинським ліцеями. Вводити окрему посаду у сільській раді не будуть, цю роботу виконуватиме чинний працівник сільської ради з відповідною освітою.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних