Пошук

Підгайцівська громада попрощалась із загиблим Героєм Юрієм Герасюком. ВІДЕО

Дата: 06.10.2022 11:30
Кількість переглядів: 401

Фото без описуСьогодні Підгайцівська громада попрощалась ще з одним Героєм, загиблим стрільцем-санітаром  другого мотопіхотного відділення мотопіхотної роти військовослужбовцем Юрієм Володимировичем Герасюком із села Верхівка Романівського старостинського округу.

До війни Юрій Герасюк працював водієм у Комунальному підприємстві при Підгайцівській сільській раді, а коли почалась мобілізація, з власного бажання пішов до війська, аби зайняти місце якогось недосвідченого молодого чоловіка. У 2015-2016 роках він брав участь в АТО, тож зробив свідомий вибір та долучився до колишніх побратимів, аби допомогти стримати наступ ворожих військ на сході України.

28 вересня 2022 від отриманих поранень в одній із лікарень Донецької області воїн загинув.

Сьогодні тіло загиблого Героя привезли у рідне село, де з усіма почестями, його поховали на місцевому кладовищі, поруч з каплицею.

Вздовж усього маршруту з Луцька до Верхівки люди на колінах зустрічали кортеж із загиблим, вистилаючи шлях квітами. У Лищі, Воротневі та Верхівці люди збиралися над дорогою, аби востаннє вшанувати військовослужбовця, який гідно захищав український народ та виконував бойові завдання в інтересах держави.

Колектив Підгайцівської сільської ради та Комунального підприємства висловлює щирі співчуття батькам, дружині та дітям та сумує з приводу смерті свого колеги. Всі ми запам’ятаємо Юрія, як доброго товариша, сумлінного працівника та свідомого українця. Світла пам’ять Герою!

 

Довідково.Юрій Герасюк народився у с. Старий Чорторійськ Маневицького р-ну. У 1988 році закінчив Романівську школу, проживав у селі Верхівка. Проходив строкову службу в армії на посаді радіотелеграфіста. З травня 2019 працював водієм у Підгайцівській сільській раді. З 2015 по 2016 рр. - учасник АТО. У 2022 - призваний Луцьким районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки Волинської області на посаду  стрілець-санітар мотопіхотного взводу, солдат. Юрій Герасюк виконував бойові завдання, здійснюючи заходи з національної безпеки й оборони, відсічі та стримування збройної агресії рф, отримав важкі поранення. 28 вересня 2022 року у Селидівській центральній міській лікарні м. Селидове Донецької області від отриманих поранень загинув.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних