Пошук

Святкують і ярмаркують. Як у Воротневі віряни вшановують свою покровительку та дбають про ЗСУ

Дата: 22.09.2022 14:48
Кількість переглядів: 458

Фото без опису

З самого ранку 21 вересня над селом Воротнів Підгайцівської ТГ лунав святковий передзвін храмових дзвонів. Адже у свято Різдва Пресвятої Богородиці відзначали престольний празник парафіяни Церкви Різдва Пресвятої Богородиці.

Фото без опису

У святині з понад двохсотлітньою історією, яка є пам’яткою архітектури національного значення в цей день завжди людно. 

Фото без опису

Прихожани та настоятель храму Іван Левковець готувалися до святкового богослужіння заздалегідь. Своїми враженнями поділилася місцева жителька та  староста Олена Голубович: «Для хорошої та гарної гостини старалося дуже багато людей. Місцеві чоловіки та жіночки поділились на декілька груп та прибирали величний храм, територію подвір'я, вулиці, підсобних приміщень.  Дуже дякуємо за допомогу Комунальне Підгайці сільської ради (хлопці ви великі молодці). Все встигли зробити. Скрізь краса. Хор постарався теж на славу. Священики навколишніх парафій зробили службу особливою». 

Фото без опису

Святкову Божественну Літургію очолив декан Успенського деканату протоієрей Андрій Мовчанюк.

Фото без опису

В цей день спільні молитви були звернені до Пресвятої Богородиці - Матінки-Заступниці та всіх святих з проханнями про настання Миру та захисту для нашого народу. 

Фото без опису
У при церковному приміщенні проходив благодійний ярмарок в підтримку ЗСУ, де спільними зусиллями організаторів та прихожан вдалося назбирати 8000 гривень. 

Фото без опису

Серед пропонованих на продаж лотів, важко було не помітити вироби місцевої майстрині Олени Басун - інкрустовані  яскравим міксом жовто-блакитних каменів брошки ручної роботи. Олена наразі проходить лікування закордоном та підтримує військових, передаючи свої вироби в Україну з благодійною метою.

Фото без опису

Фото без опису

Мило ручної роботи, власні картини, домашній мед, патріотичні браслети, ангелочки з фетру, орхідеї із фоамірану, патріотичні шопери, футболки, стікери, листівки та різноманітні смаколики можна було придбати на місцевому ярмарку.

Фото без опису  
«Ярмарок пройшов успішно. Дякуюємо Тетяні Ткачук, Катерині Голубович, Наталії Матвіюк , Катерині Манноновій, Олені Басун та Лищенському ліцею за організацію. Люди ви неймовірні! Я щиро дякую вам за участь. Хлопці на передовій вдячні не тільки за ваші старання, а й за увагу, небайдужість, яку ми з вами проявляємо до них. У такий спосіб ми теж підсилюємо їх дух і міць. Нехай кожну сім'ю обіймає ласкою Пресвята Богородиця» - прокоментувала староста Олена Голубович.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних