Пошук

До відома агровиробникам громади, які обробляють від 1 до 120 га землі або утримують від 3 до 100 корів

Дата: 30.08.2022 16:29
Кількість переглядів: 778

Фото без опису

Доводимо  до відома агровиробникам громади, які обробляють від 1 до 120 га землі або утримують від 3 до 100 корів інформацію Управління  агропромислового розвитку облдержадміністрації!

Постановою КМУ від 16 серпня 2022 № 918 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції.

Відповідно до статті 2 пункту 2.26 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України»  виробники сільськогосподарської продукції – сільськогосподарські товаровиробники, фізичні особи (у тому числі домогосподарства, фізичні особи, які здійснюють діяльність, пов’язану з веденням особистого селянського господарства, само зайняті особи у сфері сільського господарства), які займаються сільськогосподарською діяльністю.

Бюджетні кошти надаються для надання підтримки за такими напрямами:

  • Бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності, у розмірі 3100 гривень на 1 гектар, але не більше 372000 гривень для одного отримувача;
  • Спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності надається на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки – у розмірі 5300 гривень на одну корову, але не більше 530000 гривень для одного отримувача.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами Державного аграрного реєстру з 1 вересня поточного року.

Граничний строк подання заявки до Державного аграрного реєстру –15 листопада поточного року.

Для отримання бюджетних коштів відомості про отримувача мають бути внесені до Державного аграрного реєстру.

Зареєструватись в Державному аграрному реєстрі агровиробникам можна за посиланням: https://www.dar.gov.ua/ (Умовою реєстрації в Державному аграрному реєстрі є наявність кваліфікованого електронного підпису, електронної пошти, мобільного телефону. Для подачі заявки на фінансову підтримку необхідно мати банківський рахунок).

За детальною інформацією з приводу реєстрації в Державному аграрному реєстрі та подачі заявки на державну підтримку можна звертатись за телефонами:

  • 0500124600 Шпак Оксана Анатоліївна – головний спеціаліст управління агропромислового розвитку Волинської ОДА;
  • 06733251118, 0955878402 Соколовська Світлана Іванівна – директор Волинського відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних