Пошук

Головна бібліотекарка громади розповіла, як привити дитині любов до книги

Дата: 21.07.2022 15:10
Кількість переглядів: 845

Фото без описуЗавідувачка Бібліотеками-філіями Підгайцівської громади Валентина Герлінська дала поради батькам, як мотивувати дітей більше читати.

Про це вона написала у мережі Фейсбук.

Фото без опису

З її слів, книги — найбільш недооцінена технологія у світі і якщо ви навчитесь правильно оцінювати, вибирати та купувати літературу, читання допоможе вам виробити безцінні звички.

5 фактів про дитяче читання

  1. Діти, які відчувають інтерес до читання, розвиваються швидше за своїх однолітків, у них більш живий розум, краще розвинена пам'ять і інтелект.
  2. Дослідження показують, що 4-6 років - найсприятливіший вік для навчання дитини читанню. Після 6-7 років навчити читати складніше
  3. Читання книг вголос для малюків - запорука майбутньої книжкової любові. Дослідження доводять, що у тих, кому в дитинстві регулярно читали батьки, набагато більше шансів стати активним читачем пізніше.
  4.  Читання допомагає батькам зблизитися з дитиною і добре розвиває пам'ять малюка. Слухаючи казки, які читає мама, дитина запам'ятовує їх в подробицях, повторює улюблені фрази. Згодом, коли дитина сама вчиться читати, це допомагає їй додатково розвивати зорову пам'ять, зіставляючи знайомі рядки з книжковим текстом.
  5. Саме під час читання книг дитина вчиться розрізняти добро і зло, засвоює перші норми моралі, вчиться співчувати героям книги.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних