Пошук

Всесвітній тиждень імунізації. Попередь. Захисти. Зроби щеплення

Дата: 28.04.2022 10:27
Кількість переглядів: 254

Всесвітній тиждень імунізації (World Immunization Week) проводиться у другій половині квітня з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). 

Фото без опису

Вакцинація - це простий, безпечний та ефективний спосіб захисту людей від інфекційних хвороб.
Щеплення проводять виключно від інфекційних хвороб, але далеко не від всіх, а тільки від тяжких, небезпечних, які здатні викликати тяжкі ускладнення, а також від тих інфекцій якими одночасно хворіють багато людей (наприклад грип, COVID).

Головна мета щеплень – формування імунітету (несприйнятливості) до хвороб. Це можливо при введенні в організм людини ослабленого чи вбитого мікроба – збудника тієї інфекції, проти якої робиться щеплення. В результаті чого виробляються певні речовини (їх називають антитілами), які здатні нейтралізувати збудника при заражені.

Перелік планових щеплень затверджений національним календарем профілактичних щеплень.

  • Для проведення щеплення здоровій людині (в тому числі і дитині), крім огляду лікаря і виміру температури тіла (для виключення гострого захворювання), ніяких інших обстежень не потрібно.
  • Непередодні щеплень не потрібно якось змінювати режим дня та харчування, хоча при наявності у дитини алергії на продукти харчування можна рекомендувати не давати менш ніж за тиждень нові види харчування.
  • Необхідно повідомити лікаря про наявність в сім’ї хворих з імунодифіцитними станами, алергічними реакціями, про введення імуноглобулінів, плазми крові (це може нейтралізувати живі вакцини).
  • В кожному конкретному випадку лише лікар вирішує питання про проведення щеплень. Необхідно пам’ятати, що покази та протипокази до щеплення визначає лікар. Так, як не варто займатись самолікуванням, не варто займатися „самовакцинопрофілактикою”.

!!!Незважаючи на військову агресію російської федерації надання послуг з імунізації населенню країни, зокрема, у Підгайцівській громаді продовжується. Тому пропонуємо звернутись до свого сімейного лікаря і уточнити свій вакцинальний статус. А при потребі зробити необхідне щеплення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних