Пошук

Пам'ятаємо про радіаційну трагедію на нашій землі!

Дата: 26.04.2022 11:01
Кількість переглядів: 639

Фото без опису

Сьогодні ми висловлюємо щирі слова подяки та засвідчуємо свою шану за героїзм та самовідданість всім ліквідаторам страшної аварії на ЧАЕС.

За рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй 26 квітня проголошено Міжнародним днем пам'яті про чорнобильську катастрофу.

26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна катастрофа в історії людства - вибух на Чорнобильській атомній електростанції.

Це змінило життя цілого покоління, зробило місто Прип'ять і 30 км поліських лісів навколо радіоактивними на тисячі років. Сьогодні, 26 квітня, виповнюється 36-та річниця аварії на ЧАЕС. І Чорнобиль встиг пережити другу катастрофу - окупацію російськими загарбниками.

Через дії окупантів могла статися нова катастрофа — на ЧАЕС відключалася електроенергія, критично важлива для охолодження, а також горів ліс у зоні, що могло призвести до поширення пилу на великі відстані.

Нагадаємо, що Чорнобильську АЕС російські війська захопили у перший день повномасштабного вторгнення – 24 лютого. 20 березня вдалося провести часткову ротацію персоналу станції та евакуацію осіб, які там перебували. 31 березня російські загарбники залишили станцію, а 2 квітня над ЧАЕС підняли український прапор. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних