Пошук

Як отримати компенсацію витрат власнику житла за безоплатне тимчасове розміщення у себе внутрішньо переміщених осіб. РОЗ'ЯСНЕННЯ

Дата: 04.04.2022 14:40
Кількість переглядів: 376

Фото без опису

ХТО МАЄ ПРАВО НА КОМПЕНСАЦІЮ ?

Компенсація надається фізичним особам – громадянам  України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду, і безоплатно розміщували в цих приміщеннях переселенців, які після введення воєнного стану перемістилися з Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей та м. Київ, і не є отримувачами щомісячної адресної допомоги ВПО для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату ЖКП.

 

ЩО ПОТРІБНО ЗРОБИТИ ВЛАСНИКУ ЖИЛОГО ПРИМІЩЕННЯ ПРИВАТНОГО ЖИТЛОВОГО ФОНДУ, ЯКИЙ РОЗМІСТИВ У СЕБЕ ВПО, ЩОБ ОТРИМАТИ КОМПЕНСАЦІЮ?

1. Внести відомості щодо приміщень приватного житлового фонду, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб у відповідній адміністративно-територіальній одиниці, до веб-ресурсу “Прихисток”.

2. Подати заяву до Центру надання адміністративних послуг Підгайцівської сільської ради за місцем розташування жилого приміщення не пізніше наступного дня з дня розміщення ВПО.

В заяві зазначити:

прізвище, ім’я та по батькові кожної з розміщених осіб;

додати копії документів, що посвідчують їх особи.

В день припинення розміщення ВПО або зміни їх кількості,  подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні.

3. Для отримання компенсації власник жилого приміщення не пізніше п’яти   днів з дня закінчення звітного місяця подає до Центру надання адміністративних послуг Підгайцівської сільської ради за місцем розташування жилого приміщення заяву. Реєстрація заяв та прийом документів здійснюється за умови пред’явлення власником жилого приміщення  документу, який підтверджує право власності на жиле приміщення в якому розміщуються внутрішньо переміщені особи.

До заяви додаються документи:

- паспорт громадянина України та реєстраційний номер облікової картки платника податків власника жилого приміщення;

- паспорт громадянина України або свідоцтво про народження внутрішньо переміщеної особи та реєстраційні номери облікових карток платників податків внутрішньо переміщених осіб;

копії довідок ВПО осіб, що тимчасово розміщені в житловому будинку.

 

ЯКИЙ МЕХАНІЗМ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕННЯ ПРО НАДАННЯ КОМПЕНСАЦІЇ ВЛАСНИКУ ЖИТЛОВОГО ПРИМІЩЕННЯ ПРИВАТНОГО ЖИТЛОВОГО ФОНДУ, ЯКИЙ РОЗМІСТИВ У СЕБЕ ВПО?

Заява розглядається протягом п’яти робочих днів, з дня її отримання.

Протягом строку розгляду заяви уповноважені особи Підгайцівської сільської ради проводять перевірку наведених у заяві відомостей з відвідуванням (у разі потреби) місця розміщення ВПО, а саме:

  • факту такого розміщення та його безоплатності;
  • кількості розміщених осіб та умов їх проживання;
  • документів, що встановлюють особу;
  • дані про відсутність або наявність у заяві інформації про осіб, які

отримують щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг (у разі компенсації за березень 2022 року).

За результатами перевірки визначається обсяг компенсації витрат власника житла.

ЯКА СУМА КОМПЕНСАЦІЇ?

Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення ВПО, та кількості осіб, які там проживали (людино-днів).

Кількість людино-днів визначається шляхом додавання кількості ВПО, які проживали у жилому приміщенні власника, в кожний день місяця.

Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 гривні.

Загальна сума компенсації визначається шляхом визначення добутку загальної кількості людино-днів на суму компенсації за кожен людино-день.

 

ЗА ЯКИЙ ПЕРІОД БУДЕ НАРАХОВУВАТИСЬ КОМПЕНСАЦІЯ ?

З дня розміщення ВПО, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення внутрішньо переміщеної особи у відповідному жилому приміщенні.

 

Звертаємо увагу, що компенсація здійснюється виключно у безготівковій формі за зазначеними у заяві банківськими реквізитами до 20-го числа місяця з дня закінчення звітного місяця за умови відсутності заборгованості власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги.

 

Подати заяву до Центру надання адміністративних послуг Підгайцівської сільської ради можна за адресами:

- с. Липини, вул. Центральна, 7, тел. +380501326979;

- с. Підгайці, вул. Шкільна, 30, тел. +380503788802;

- с. Борохів, вул. Відродження, 25 Б, тел. +380501326929;

- с. Звірів, вул. Київська, 49 А, тел. +380501326919;

- с. Лище, вул. Шкільна, 1 А, тел. +380501325743;

- с. Піддубці, вул. Миру, 14, тел. +380501326947;

- с. Романів, вул. Першотравнева, 55, тел. +380501325745;

- с. Хорлупи, вул. Зелена, 1, (щосереди).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних