Пошук

За підпал сухостою у воєнний час можна потрапити за ґрати, якщо не сплатити штраф у кілька тисяч. ДЕТАЛІ

Дата: 29.03.2022 14:36
Кількість переглядів: 504

Штраф у розмірі 6000 гривень отримав мешканець села Веснянка Звірівського старостинського округу Підгайцівської громади за підпал сухої трави. Правоохоронці кажуть, що загоряння трапилось після того, як чоловік, обрізавши кущі, підпалив гілля.

Через людську недбалість, вогонь швидко перекинувся на суху траву та поширився на сусідні сільськогосподарські угіддя. Гасити пожежу взялися пів сотні місцевих мешканців, рятувальники, поліцейські офіцери громади.

Фото без опису

Фото без опису

За останній тиждень на території Підгайцівської громади ліквідовано кілька осередків загоряння сухостою, тож в чергове нагадуємо про адміністративну та кримінальну відповідальність за його спалювання. 

Фото без опису

Закон України передбачає  кримінальну відповідальність за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків вогнем чи іншим загально небезпечним способом.

Фото без опису

Винні особи караються штрафом від 5100 грн. до 8500 грн. або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років. Такі ж дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші наслідки, караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Фото без опису

Не зважаючи на повідомлення надзвичайників, працівників поліції, інформування військовою адміністрацією Волині, Луцького району, Підгайцівською сільською радою про небезпеку загорання  сухостою, люди продовжують наражати на небезпеку себе та нищити довкілля.

Просимо мешканців громади бути свідомими, уникати загорання сухої трави, не завдавати додаткової шкоди, витрат та не відвертати увагу правоохоронців, рятувальників, інших служб від виконання обов’язків в умовах воєнного стану.

Під час війни така поведінка - злочин, який прирівнюється до диверсії та матиме серйозні наслідки для винуватця.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних